Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Hrana koja povećava plodnost – Sve namirnice koje će vam trebati kroz vašu trudnoću

Bez obzira koliko vježbate ili uzimate lijekove, ako se zdravo ne hranite niste nigdje dospjeli. Mnogi naši zdravstveni problem nastaju zbog nedostatka esencijalnih hranjivih tvari u našoj prehrani. Ovo može dovesti do potpune ili djelomične neplodnosti. Jedite zdravo i budite plodni.

Mnogi su razlozi sve većeg broja parova koji ne mogu da imaju potomke.

Velik utjecaj na plodnost ima današnji, suvremeni način života, pun stresa i brzine te mnogobrojnih odgovornosti koje ne trebaju da budu u prvom planu.

Osim nagomilanog stresa kao glavni uzročnici za neplodnost možemo spomenuti prekomjerno uživanje alkohola i kave, pušenje te psihički problemi mogu imati negativne posljedice.

Premala ili prekomjerna tjelesna težina također mogu naškoditi ženskoj plodnosti, kao i lijekovi. Stoga je pri planiranju djeteta potrebno kritički preispitati svakidašnje životne navike.

Mi ćemo ovom prilikom spomenuti prehranu kao jednog od mogućih uzroka za neplodnost, te namirnice koje vam mogu pomoći u planu da dobijete ono najveće bogatstvo u životu.

Sve namirnice koje će vam trebati kroz vašu trudnoću…

Omega 3 masne kiseline održavaju hormonsku ravnotežu i time reguliraju ovulacijski ciklus žene. Ovo pomaže u obnovi oplodnje. Namirnice koje imaju Omega 3 su orasi, bademi i indijski oraščići. Čak i sjemenke bundeve imaju dobru koncentraciju Omega 3 kiselina.

Cink je plodni metal. Dostupan je kao dodatak ishrani i koristan je u održavanju odgovarajućeg menstrualnog ciklusa. Najbolji izvor cinka su kamenice. Cink proizvodi dovoljno jaja za bolje zasnivanje.

Antioksidanti su najbolje hranjive tvari za gotovo bilo koji zdravstveni poremećaj. Hrana bogata antioksidantima pomaže u obnovi i popravku bilo kojeg staničnog oboljenja ili degeneracije. Hrana bogata antioksidantom je malina, mango, borovnica i zeleno lisnato povrće. Zeleni čaj bez kofeina je jedan od najboljih antioksidanata. Ovo moraju jesti oba spola za bolju plodnost.

Vitamin A se nalazi u kupusu, karfiolu i brokulama i on regulira metabolizam estrogena koji sprečava bilo kakvo miješanje u menstrualni ciklus.

Folna kiselina zajedno sa potrebnim vitaminom C i B6 je veoma bitna za plodnost. Slatki krumpir sadrži dosta folata i drugih vitamina koji pomažu proizvodnji jaja redovno svaki mjesec.

Što više jedete organsku hranu veće su vam šanse da će i beba biti zdrava. Želimo vam sretno jelo i zasnivanje porodice.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...