Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Himalajska sol liječi preko 15 bolesti

himalajska sol
Foto: Pixabay / Himalajska sol

Sol je kao začin izuzetno popularna jer njome pojačamo okus hrane, bez nje naši svakodnevni obroci ne bi bili ni izliza toliko ukusni. Himalajska sol popularna je u svijetu, te je i sama upotreba ove namirnice sve više zastupljena.

S druge točke gledišta, sol ima visok udio natrija što može dovesti do visokog krvnog tlaka i mnogih srčanih bolesti koje će oštetiti cjelokupni kardiovaskularni sustav.

Zdravim načinom života manje se izlažemo toksinima, čime revitaliziramo našu energiju i osnažujemo imunitet.

Zanimljivo da nije svaka sol toliko nezdrava

Pravi biser među solima jer himalajska sol, koja se uz područje tog planinskog lanca može pronaći u Indiji, Pakistanu i na Šri Lanci.

Himalajska sol je najzdravija i najčišća sol, podrijetlom je iz netaknutog područja duboko u Himalaji. Poznata je i pod nazivom „ružičasto zlato“ zbog svoje specifične boje i sjajnih beneficija za zdravlje. Od davnina ju ljudi s tog područja koriste u svojoj prehrani.

Elementi koje sadrži

Sadrži 84 dragocjena elementa koja se nalaze u našem tijelu, što znači da se njenom konzumacijom naše tijelo opskrbljuje sa svim potrebnim mineralima. Zdravstvenih prednosti himalajske soli je nebrojeno mnogo, a navest ćemo samo neke:

– Pomaže kod astme i cistične fibroze
Regulira krvni tlak
– Uravnotežuje razinu šećera u krvi
– Sprječava nepravilne otkucaje srca i anksioznost
– Izvrsna je za prevenciju grčeva u mišićima
– Izvor je svih potrebnih minerala ljudskom tijelu
– Zaustavlja višak proizvodnje sline
– Osnažuje libido
– Pomaže bubrezima da izbaciti kiselost iz mokraće
– Ima svojstva kojima usporava starenje

Budući da je ima jedino u nama dalekom području, njezina cijena je u odnosu na kuhinjsku sol prilično veća. No koristi koje ima na zdravlje su nemjerljivo i idealno bi bili sol koju trenutno koristimo zamijeniti onom himalajskom, kao što bi primjerice bilo dobro i umjesto šećera konzumirati steviju ili neko drugo prirodno sladilo. Takvi primjeri samo dokazuju da postoje alternative za nezdrave namirnice.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...