Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Himalajska sol liječi preko 15 bolesti

himalajska sol
Foto: Pixabay / Himalajska sol

Sol je kao začin izuzetno popularna jer njome pojačamo okus hrane, bez nje naši svakodnevni obroci ne bi bili ni izliza toliko ukusni. Himalajska sol popularna je u svijetu, te je i sama upotreba ove namirnice sve više zastupljena.

S druge točke gledišta, sol ima visok udio natrija što može dovesti do visokog krvnog tlaka i mnogih srčanih bolesti koje će oštetiti cjelokupni kardiovaskularni sustav.

Zdravim načinom života manje se izlažemo toksinima, čime revitaliziramo našu energiju i osnažujemo imunitet.

Zanimljivo da nije svaka sol toliko nezdrava

Pravi biser među solima jer himalajska sol, koja se uz područje tog planinskog lanca može pronaći u Indiji, Pakistanu i na Šri Lanci.

Himalajska sol je najzdravija i najčišća sol, podrijetlom je iz netaknutog područja duboko u Himalaji. Poznata je i pod nazivom „ružičasto zlato“ zbog svoje specifične boje i sjajnih beneficija za zdravlje. Od davnina ju ljudi s tog područja koriste u svojoj prehrani.

Elementi koje sadrži

Sadrži 84 dragocjena elementa koja se nalaze u našem tijelu, što znači da se njenom konzumacijom naše tijelo opskrbljuje sa svim potrebnim mineralima. Zdravstvenih prednosti himalajske soli je nebrojeno mnogo, a navest ćemo samo neke:

– Pomaže kod astme i cistične fibroze
Regulira krvni tlak
– Uravnotežuje razinu šećera u krvi
– Sprječava nepravilne otkucaje srca i anksioznost
– Izvrsna je za prevenciju grčeva u mišićima
– Izvor je svih potrebnih minerala ljudskom tijelu
– Zaustavlja višak proizvodnje sline
– Osnažuje libido
– Pomaže bubrezima da izbaciti kiselost iz mokraće
– Ima svojstva kojima usporava starenje

Budući da je ima jedino u nama dalekom području, njezina cijena je u odnosu na kuhinjsku sol prilično veća. No koristi koje ima na zdravlje su nemjerljivo i idealno bi bili sol koju trenutno koristimo zamijeniti onom himalajskom, kao što bi primjerice bilo dobro i umjesto šećera konzumirati steviju ili neko drugo prirodno sladilo. Takvi primjeri samo dokazuju da postoje alternative za nezdrave namirnice.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...