Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Grč srca (angina pektoris) – Naučite liječiti anginu pektoris uz pomoć par jako dobrih prirodnih lijekova

angina pektoris prirodno liječenje
Foto: Pixabay / Bolovi u prsnom košu

Pod grčem srca podrazumijevamo bolove u predjelu srca, koji su karakteristični po svojoj jačini i smjeru širenja. Saznajte kako se liječi angina pektoris uz pomoć par jako dobrih prirodnih lijekova. Prirodno liječenje za angina pektoris je moguće, a lijekovi slijede u nastavku.

U nastavku teksta ćemo predstaviti neke prirodne lijekovi koji su se pokazali djelotvornima za anginu pektoris.

Ti su bolovi tako specifični da ih bolesnici i sami razlikuju od svih drugih bolova u tom području tijela, iako bol nije uvijek posebno jaka, bolesnik je preplašen i osjeća smrtni strah – zbog toga što ga steže i guši u prsima.

Početak, tj. napad boli dolazi uslijed napora i uzbuđenja. Bol obično počinje u predjelu srca iza prsne kosti i širi se preko lijevoga ramena i lijeve ruke sve do vrha prstiju. Bol traje relativno kratko vrijeme, otprilike 5 minuta, a rijetko duže. Ako bol traje duže vremena, možete biti gotovo sigurni da se ne radi o toj bolesti.

Osnovni uzrok bolesti leži u zakrečenju koronarnih krvnih žila. Obložene krečnjakom, krvne žile su znatno sužene pa je prema tome protok krvi kroz njih slabiji. To uvjetuje nedovoljnu opskrbu srčanog mišića kisikom.

Liječenje angine pektoris uz pomoć čaja

U nastavku pročitajte kako se liječi angina pektoris uz pomoć ljekovitog čaja. Prirodno liječenje za angina pektoris je moguće, pa da napišemo kako.

Sastav čaja: 40 g vrbove kore (ovogodišnji prirast), 40 g hrastove kore (donje bijele), 40 g listova maline, 40 g stabljike preslice, 40 g islandskog lišaja, 40 g stabljike gorušice crne, 40 g imele bijele, 30 g listova i cvjetova kantarije muške, 30 g listova i cvjetova krasuljka, 30 g korijena, stabljike i listova zečjeg trna, 30 g korijena slatke paprati, 30 g istucana lanenog sjemena, 20 g stabljike odoljena, 20 g vrijeska – plavoga cvijeta, 20 g stabljike – zlatice s kamena, 20 g samljevenih žila i korijena lincure, 20 g listova muške bokvice i 20 g konjogriza

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U pola litre proključale vode staviti 5 g mješavine trava i kuhati poklopljeno pola minute. Hladiti poklopljeno, zatim procijediti u bocu i piti 8 puta dnevno po pola decilitra u jednakim vremenskim razmacima. Poslije 4 napitka uzima se srednja žlica meda s limunovim sokom, a nakon druga 4 napitka uzima se ista žlica rafiniranog maslinovog ulja sa malo svježe ocijeđenog limunovog soka. Važno je naglasiti da se taj čaj kuha svaki dan, a limunov sok svaki put se priprema posebno.

Med s limunovim sokom i maslinovo ulje s limunovim sokom uzimaju se naizmjenično, a to znači: poslije prvog napitka slijedi med s limunovim sokom, poslije drugog napitka rafinirano ulje s limunovim sokom, pa opet tim redosljedom, sve do osmog napitka.

Osim toga, za vrijeme liječenja, uz obroke, ili neposredno poslije obroka, uzima se 3 puta dnevno po 35 kapi mješavine koja se priprema na slijedeći način: 2 g sjemena čička, 2 g sjemena konoplje, 2 g sjemena divlje djeteline, 2 g suhog kopitnjaka (više listova), 2 g korijena salepa, 2 g korijenja i žila lincure, 2 g imele bijele i 2 g krasuljka (površinski dio ta cvijetom).

Priprema čaja

Pripremanje i primjena: Mješavina trava stavi se u 4 dl prokuhane rakije lozovače i odmah skloni s vatre. Poklopi se i hladi. Hladna tekućina procijedi se u tamnu bocu i čvrsto začepi. Bolesnici koji ne mogu podnositi gorčinu kapljica, iste mogu miješati s hranom.

Ishrana se provodi kao u arterioskleroze.

Obavezno je vršiti lagane tjelesne vježbe, i to ujutro i navečer. Umjesto jutarnje vježbe, u proljeće, ljeti i u jesen preporuča se hodati bos po rosnoj travi, samo što se ne smije stati. Hoda se otprilike pola sata. Bolesnicima je potrebno često se kupati, s time da temperatura vode ne iznosi više od 25 do 27C.

Inače, kod ove bolesti, kao i kod srčanog udara, preporučuje se što više šetati se na svježem zraku, kao i lagana vožnja biciklom po ravnom zemljištu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...