Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Gavez za čukljeve: Ljekovita biljka koja uspješno uklanja probleme sa čukljevima

mast gaveza
Ljekovita mast od gaveza i maslinovog ulja

Kada se spominju ljekovite biljke, svakako se u tu priču može uključiti i gavez. Ova ljekovita biljka jako je efikasna u liječenju različitih oboljenja, a spojevi u njoj posebni su po tome što djeluju na posebna oboljenja – na koja malo koja biljka može da djeluje.

Još od davnih vremena ljudi su uvidjeli ljekovitu snagu gaveza. Gavez je uvjerljiv dokaz koliko priroda može biti čudesna, i kako se prirodni lijekovi mogu koristiti za liječenje i najtežih poznatih nam oboljenja.

Gavez (lat. Symphytum officinale) u narodu ima još par naziva: crni korijen, kilnjak, vela konsolida, opašica i volovski jezik.

Ova biljka ima jako dugačku i šaroliku povijest upotrebe u alternativnoj medicini. I danas nas svakodnevno iznenadi njegova snaga i efikasnost u liječenju.

Krema od gaveza

Zbog čega je gavez tako dobar?

U ovoj biljci možemo pronaći zaista raznolik spektar spojeva i elementarnih tvari, pa ćemo spomenuti neke od njih. Gavez sadrži karotin, alkaloide, tanine, glikozide, sluzi, smole, eterično ulje, i jedan jako važan sastojak – alantoin.

Ako niste do sada znali, alantoin je aktivna prirodna tvar sa snažnim keratoličkim djelovanjem koja potiče rast stanica u kostima, vezivnom i potkožnom tkivu.

[mks_button size=”medium” title=”Ljekoviti korijen od gaveza i recept za mast” style=”rounded” url=”https://alternativa.hr/ljekovita-biljka/ljekoviti-korijen-gaveza-recept-mast/” target=”_self” bg_color=”#b485e2″ txt_color=”#000000″ icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Baš zbog alantoina je gavez tako dobar u liječenju vanjskih i unutarnjih rana, oteklina, posjekotina, ogrebotina, modrica, lomova i krvarenja. Biljku koristimo kod problema poput: uganuća, iščašenja, nategnuća mišića i tetiva. Oblozi gaveza su djelotvorni kod psorijaze, čireva, proširenih vena, karpalnog sindroma te kod upale kostiju.

Gavez pomaže kod deformacije palca

Malo tko zna, ali je gavez jedina poznata biljka koja liječi i uklanja čukljeve. Čukljevi su pojava deformacije kosti palca, za koju moderna medicina nema nikakvog rješenja osim bolne operacije. Gavez naime može ukloniti ovu neugodnu pojavu na potpuno prirodan i bezbolan način. Liječenje pomoću masti od gaveza i tinkturama, može trajati i do godinu dana, ali valja biti uporan, jer se isplati i čukljevi će nestati.

Gavez je prirodni lijek za čukljeve

Napisali smo već da je čukalj izraslina na zglobu kod početka nožnog palca. Riječ je o nenormalnoj pojavi koja može biti jako bolna i estetski ružna. Čukalj se može pojaviti zbog brojnih razloga, a jednom kada se pojavi teško se uklanja. Moderna medicina ovaj problem rješava operacijom, ali smo godinama svjedočili efikasnošću gaveza – koji na prirodan način uklanja čukljeve.

Čukalj nastaje zbog brojnih razloga, ali se najčešće pojavi zbog tijesne obuće. Može nastati zbog genetske predispozicije, preopterećenja na stopalu ili zdravstvenog stanja, kao što je artritis.

Biljka po imenu gavez jedina je, koja se dokazala, u borbi protiv čukljeva. Gavez sadrži u sebi spoj koji na prirodan način potiče na rast stanica u kostima, vezivnom i potkožnom tkivu. Zbog tog je sastojka gavez tako dobar, i efikasno djeluje protiv čukljeva, tako da kosti u stopalima opet iznova rastu i poprimaju prirodni oblik.

Mast i tinktura za liječenje čukljeva

Ako gavez koristite kao prirodni lijek za čukljeve, trebat će vam tinktura od gaveza i prirodna krema.

[mks_button size=”medium” title=”Mast od gaveza” style=”rounded” url=”https://alternativa.hr/ljekovita-biljka/ljekovita-mast-gaveza/” target=”_self” bg_color=”#b485e2″ txt_color=”#000000″ icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Ove prirodne lijekove potražite u ljekarnama, ili biljnim apotekama. Gavez koristite kako vam savjetuje stručna osoba. Biljka je jako ljekovita, ali zbog mnoštva aktivnih tvari u sebi, ako se ne koristi pravilno, može biti i opasna po zdravlje.

Napomena: Gavez se preporučuje samo za vanjsku upotrebu. Trudnice ne bi trebale koristiti gavez. Prije korištenja prirodnih preparata od gaveza, posavjetujte se sa liječnikom ili ljekarnikom.

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...