Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Đumbir je nevjerojatna biljka koja sprječava rast stanica raka i štiti od smrtonosnog MSG-a

Mnoge studije u kojima se istraživalo ljekovito djelovanje đumbira, pokazale su kako taj korijen uspješno uništava stanice raka i to bez ikakvih popratnih toksičnih efekata za ljudski organizam.

Studije koje su također provedene na štakorima pokazuju kako đumbir uspješno zaustavlja rast i progresiju stanica raka prostate za čak 56%. Zanimljivo je da đumbir pomaže u liječenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, gušterače, debelog crijeva, dojke i kože.

Sve je više ljudi svjesno nezdravog okoliša u kojem živi, kao i nezdrave hrane koju jede. Iako je to dobro, postavlja se pitanje: što dalje činiti po pitanju vlastitog zdravlja? Kako se između ostalog makar dijelom očistiti od mnogih štetnih supstanci koji su čest uzročnik raka i drugih teških bolesti koji nerijetko rezultiraju smrću? Sukladno vremenu u kojem živimo, a koje je sadržano od nezdravog sjedilačkog načina života, loše prehrane, izloženosti mnogim otrovnim supstancama i lošim emocijama, nemoguće je odjednom apsolutno sve promijeniti, niti je važno. Važno je svjesno razmišljati i polagano započeti proces promjene.

Đumbir je ljekoviti korijen koji već tisućama godina uspješno liječi mnoge bolesti – Većina nas koja povremeno navrati u veliki trgovački lanac kupujući osnovne životne namirnice na odjelu voća i povrća imala je priliku uočiti čudnu i izvitoperenu biljku imena đumbir. Iako nije lijepa naizgled i time vam na prvi pogled ne ulijeva povjerenje u njenu konzumaciju, ova biljka se koristi već tisućama godina zbog svojih ljekovitih svojstava.

Đumbir je trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana. Latinski naziv ove biljke je Zingiber officinale, a potječe iz Kine. Rastom podsjeća na trsku, a može narasti više od 1 metra u visinu sa kopljastim lišćem. Izvitopereni podanak kojeg kupujemo u trgovini (i konzumiramo) je oštrog i prodornog okusa. Jedan je od omiljenih začina u azijskoj kuhinji, a najviše se troši u Indiji. Od davnina je poznat i na Bliskom istoku i južnoj Europi gdje se koristio također kao začin i lijek.

Đumbir liječi mnoge bolesti – od prehlade do raka

U ovim hladnim danima sve je više oboljelih od prehlade i gripe. Upravo đumbir ima nevjerojatnu sposobnost liječenja raznih viroza i gripa koje danima mnoge ljude „prikuju“ za krevet. Osim što je izvanredna pomoć kod gripe i što vam daje mogućnost da ozdravite jeftinije i mnogo zdravije od konvencionalnog liječenja antibioticima, đumbir liječi čitav niz bolesti. Biljka uspješno ublažava simptome kod artritisa (za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema), jača imunitet, pomaže kod mučnine, hemoroida, grčeva, migrena (glavobolje), kašlja, proljeva (generalno pomaže kod probavnih smetnji), plinova, podrigivanja, opstipacije, spore cirkulacije (poboljšava cirkulaciju i sprječava nastajanje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, pomaže kao oblog kod otoka, snižava šećer, kolesterol, sprječava rast stanica raka, izbacuje toksine iz organizma (posljednje istraživanje pokazalo da pomaže kod oporavka organizma nastalog pod konzumacijom smrtonosnog MSG-a), afrodizijak, antibakterijsko, antifugicidno i antivirusno djelovanje, poboljšava pamćenje, detoksificira organizam, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa, te pomaže u njegovu liječenju.

Čišćenje tijela od otrova pomoću đumbira – ublažava djelovanje opasnog MSG-a – Posljednje istraživanje je pokazalo kako đumbir može ukloniti štetu nastalu konzumacijom mononatrijeva glutaminata (MSG) koji je poznat kao toksin koji zaista narušava zdravlje.

Nakon što je 30 dana ubrizgavan čisti MSG u štakore, istraživanja su pokazala naknadno povlačenje koje je izazvalo štetne učinke uključujući značajno osiromašenje adrenalina, norepinephina, dopamina i serotonina. Male količine ovih vrlo važnih neurotransmitera može biti izuzetno štetno za zdravlje.

MSG je široko korišten jeftin pospješivač ukusa u mnogoj prerađenoj hrani koji kada ga koristimo djeluje ukusno, ali izaziva mnoge negativne učinke: glavobolje, migrene, šteti vidu i očima, izaziva depresiju, ubrzano kucanje srca, teško disanje, bol u prsima, mučnine, osip…

Nakon ubrizgavanja MSG-a u štakore, znanstvenici su naknadno ubrizgali ekstrakt korijena đumbira za još 30 dana. Pozitivni učinci su bili izvanredni – došlo je u potpunosti do preokretanja neurotransmitera, iscjeljenja oštećenog mozga MSG-om, a proces oporavka je nastavljen još neko vrijeme iako su znanstvenici prestali s njegovim ubrizgavanjem u štakore.

Sprječava rast stanica raka – Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspješno uništava stanice raka i to bez ikakvih popratnih toksičnih efekata. Studije koje su također provedene na štakorima pokazuju kako đumbir uspješno zaustavlja rast i progresiju stanica raka prostate za 56%. Zanimljivo je da đumbir pomaže u liječenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, gušterače, debelog crijeva, dojke i kože.

Aktivni sastojak đumbira gingerol uspješno zaustavlja rast stanica raka debelog crijeva i jajnika – inducira apoptozu (smrt stanice) i autofagocitozu (samo-razgradnja stanice).

Akademski članci o ovoj temi (liječenje raka)

Cancer preventive properties of ginger

Gingerol, a pungent ingredient of ginger, inhibits angiogenesis in vitro and in vivo

Ginger inhibits cell growth and modulates angiogenic factors in ovarian cancer cells

Upozorenja: Đumbir se ne bi trebao koristiti u trudnoći (u malim dozama je dobar za ublažavanje trudničke mučnine), krvarenja (đumbir pojačava krvarenje) i visokog tlaka (ako koristite lijekove za tlak jer đumbir snižava tlak).

Izvor: atma.hr

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...