Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Đoković pozitivan na koronu! “Žao mi je, sve smo radili čistog srca.”

Novak Đoković pozitivan korona virus

Srpski tenisač Novak Đoković u središtu je zbivanja oko širenja korona virusa na ekshibicijskom turniru, humanitarnog karaktera, koji je tenisač organizirao u nekoliko različitih gradova širom regije.

Nakon što je jedan od sudionika, Bugarin Grigor Dimitrov, potvrdio da je pozitivan na koronavirus, mnogi koji su bili u kontaktu s igračem su se krenuli testirati. Nakon njega, pozitivan test imao je i Borna Ćorić, kao i dva trenera.

Đoković pozitivan na korona virus

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin (supruga Novaka Đokovića, op. a) rezultat je pozitivan, djeca su negativna. Sve što smo radili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera.”

“Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete za igranje, da ostvare prihode, te tako lakše prebrode ovaj težak period. Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su stečeni uvjeti za održavanje.”

Tenisač je protivnik cijepljenja

Zanimljivo je bilo pratiti cijelu situaciju i iz pogleda što je s prvim tenisačem svijeta kontakt imao i premijer Hrvatske, Andrej Plenković, kao i mnogi drugi organizatori i sudionici turnira. Premijer je bio negativan, baš kao i Marin Čilić i Goran Ivanišević.

Inače, ovo sve dolazi nakon što se nedavno isti ovaj tenisač javno izjasnio kako je protivnik cijepljenja, te kako on smatra da je bolje jačati imunitet prema ovoj bolesti. COVID-19 u posljednjih 24 sata u Hrvatskoj broji povećanje za 30 slučajeva, a za sada vlasti nisu sklone donošenju novih mjera.

Đoković ide u samoizolaciju i žali zbog svega što se dogodilo

“Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih više neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će sve završiti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana.” – rekao je najbolji tenisač na svijetu.

Vijest u ovom turniru prenijeli su svi svjetski mediji koji se ne mogu načuditi kako smo tako olako popustili sve mjere. Unatoč broju od 30 novih slučajeva u zadnjih 24 sata, Vili Beroš tvrdi da “to ne znači da se epidemiološka situacija znatno pogoršala”.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...