Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Đoković: Neću se cijepiti protiv koronavirusa

Novak Đoković Facebook

Zanimljiv videoprijenos uživo događao se jučer na Facebook stranici trenutno najboljeg tenisača svijeta, Novaka Đokovića. U prijenosu su još sudjelovali i Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Aleksandar Atanasijević, Dušan Borković, Nenad Zimonjić i Marko Pantelić.

Posebno treba istaknuti i Marka Pantelića, koji je bio zaražen koronavirusom, ali se uspješno izliječio. Što je tko od njih imao za reći na ovu temu možete pogledati u videu, koji slijedi, a mi ćemo se pozabaviti izjavama prvog reketa svijeta, koji je bio dosta direktan.

https://www.facebook.com/djokovicofficial/videos/706258646870156/

Đoković: Ja se prvi neću cijepiti protiv korone

Ja prvi nisam za cjepiva i neću se cijepiti. Ako bude obavezno, morat ću razmisliti. Sada stojim iza toga, a hoće li se to promijeniti, ne znam. Osobno se protivim cijepljenju i ne bih želio da me neko prisiljava kako bih mogao putovati. Ali ako postane obvezno, što će se dogoditi, ne znam, morat ću donijeti odluku. Imam vlastita razmišljanja o tome i hoću li se te misli u nekom trenutku promijeniti, ne znam. ” – rekao je Đoković.

Mislim da su ljudi uplašeni i zbunjeni, a ne vidim da se priča o tome kako čovjek može ojačati sebe, da ojača imunitet. Imunitet je tu uz pomoć kojeg se borimo s ostalim zarazama.” – dodao je.

Postoji medicinska centura, treba nam više debate

Mi dobivamo preko službenih medija neku priču koja izaziva priličan strah i paniku kod ljudi. Ne može čovjek ostati imun na to. Vjerujem da je virus opasan, u suprotnom ne bi bilo pola svijeta zakačeno. Ali mislim da postoji neka vrsta cenzura medicinskih stručnjaka.” – objašnjava.

Ti stručnjaci govore o nekim drugim rješenjima koji se ne poklapaju s onim što nam plasiraju zvanični mediji. Volio bih da postoji više debate, razlike u razmišljanju. Jednostavno da čujemo i ta razmišljanja. Mi nismo iz te struke i ne možemo o tome pričati, ali ja bih više volio da se priča o imunitetu.

Treba više pričati o imunitetu

Ne vidim da mediji pričaju o tome kako čovjek treba gledati da ojača sebe, da bude nezavisan. Da ojača svoj imunitet i tako smanjuje mogućnost da se zarazi.

Naravno da postoji veća šansa da ćeš se zaraziti ako sada izađeš na ulicu, zato i je karantena. Ali ćeš ojačanim imunitetom se teže zaraziti, ali i lakše boriti s tim virusom. Tim i svakim idućim. To je neko moje mišljenje.

Slažete li se s Novakom Đokovićem?

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...