Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Đoković: Neću se cijepiti protiv koronavirusa

Novak Đoković Facebook

Zanimljiv videoprijenos uživo događao se jučer na Facebook stranici trenutno najboljeg tenisača svijeta, Novaka Đokovića. U prijenosu su još sudjelovali i Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Filip Krajinović, Aleksandar Atanasijević, Dušan Borković, Nenad Zimonjić i Marko Pantelić.

Posebno treba istaknuti i Marka Pantelića, koji je bio zaražen koronavirusom, ali se uspješno izliječio. Što je tko od njih imao za reći na ovu temu možete pogledati u videu, koji slijedi, a mi ćemo se pozabaviti izjavama prvog reketa svijeta, koji je bio dosta direktan.

https://www.facebook.com/djokovicofficial/videos/706258646870156/

Đoković: Ja se prvi neću cijepiti protiv korone

Ja prvi nisam za cjepiva i neću se cijepiti. Ako bude obavezno, morat ću razmisliti. Sada stojim iza toga, a hoće li se to promijeniti, ne znam. Osobno se protivim cijepljenju i ne bih želio da me neko prisiljava kako bih mogao putovati. Ali ako postane obvezno, što će se dogoditi, ne znam, morat ću donijeti odluku. Imam vlastita razmišljanja o tome i hoću li se te misli u nekom trenutku promijeniti, ne znam. ” – rekao je Đoković.

Mislim da su ljudi uplašeni i zbunjeni, a ne vidim da se priča o tome kako čovjek može ojačati sebe, da ojača imunitet. Imunitet je tu uz pomoć kojeg se borimo s ostalim zarazama.” – dodao je.

Postoji medicinska centura, treba nam više debate

Mi dobivamo preko službenih medija neku priču koja izaziva priličan strah i paniku kod ljudi. Ne može čovjek ostati imun na to. Vjerujem da je virus opasan, u suprotnom ne bi bilo pola svijeta zakačeno. Ali mislim da postoji neka vrsta cenzura medicinskih stručnjaka.” – objašnjava.

Ti stručnjaci govore o nekim drugim rješenjima koji se ne poklapaju s onim što nam plasiraju zvanični mediji. Volio bih da postoji više debate, razlike u razmišljanju. Jednostavno da čujemo i ta razmišljanja. Mi nismo iz te struke i ne možemo o tome pričati, ali ja bih više volio da se priča o imunitetu.

Treba više pričati o imunitetu

Ne vidim da mediji pričaju o tome kako čovjek treba gledati da ojača sebe, da bude nezavisan. Da ojača svoj imunitet i tako smanjuje mogućnost da se zarazi.

Naravno da postoji veća šansa da ćeš se zaraziti ako sada izađeš na ulicu, zato i je karantena. Ali ćeš ojačanim imunitetom se teže zaraziti, ali i lakše boriti s tim virusom. Tim i svakim idućim. To je neko moje mišljenje.

Slažete li se s Novakom Đokovićem?

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...