Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Dijeta za liječenje raka grlića maternice – Sok od cikle se pokazao kao odličan lijek

Mnoge žene strahuju od ove opake bolesti. Ovom prilikom Vam donosimo neke savjete kako prevenirati rak grlića maternice, ili u gorem slučaju, kako liječiti ovu opaku bolest.

Rak grlića maternice, odnosno zloćudni tumor cerviksa u svojoj najranijoj i najlakše izlječivoj fazi ne uzrokuje nikakve simptome.

Ukoliko postoje simptomi, onda su to stalni vaginalni iscjedak koji može biti blijed, vodenast, roza, smeđi, prošaran s krvlju, ili taman i smrdljiv.

Nenormalno vaginalno krvarenje, posebno u razmaku između menstrualnih krvarenja, nakon odnosa ili ispiranja i nakon menopauze koje postepeno postaje teže i dulje. Simptomi uznapredovalog zloćudnog tumora cerviksa mogu uključivati: gubitak apetita, gubitak težine i umor. Tu su i simptomi poput bolova u zdjelici, leđima ili nogama, pa slijede istjecanje urina ili fekalija iz vagine, kao i učestali lomovi kostiju.

Iako se, naravno, savjetuje liječenje uz strogi liječnički nadzor, postoje koraci koje možete i sami poduzeti.

Stvari koje sami možete poduzeti u borbi protiv bolesti – rak vrata maternice

Da se vratimo na dijetu koju smo već spomenuli. Važno je iz ishrane izbaciti mlijeko, meso i mesne prerađevine, konzervirane namirnice, prženu i začinjenu hranu. Sve spomenute namirnice su jako hranjive za stanice raka, što je razlog da ih se klonimo. Na drugu stranu, jako zdrave namirnice su svježe voće i povrće, bitno je jesti ih što više u sirovom obliku, jer se termičkom obradom gube skoro svi hranljivi sastojci. U slučaju liječenja raka maternice mnogi savjetuju oboljele da konzumiraju svježi sok od cikle. Naime, mnogobrojna istraživanja pokazala su da ovo povrće sadrži supstance koje zaustavljaju razvoj tumora. Sok od crvene cikle povećava smanjenu oksidaciju stanica raka od četiri do deset puta. Međutim, treba ga piti postepeno da ne bi izazvao mučninu, opadanje pulsa i arterijskog tlaka, kao i opću slabost organizma.

Da bi se ovi problemi izbjegli, u početku se unosi po žličica soka, a doza se postepeno povećava ili se sok od cikle miješa sa sokom od mrkve i jabuke. Također, što češće treba jesti kašu od heljdinog brašna, jer jača organizam, pospješuje detoksikaciju i suzbija širenje raka.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...