Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Dali ste znali da ljuska jajeta može biti lijek za mnoge bolesti?

ljuska od jaja kao lijek
Foto: Pixabay / Jaja

Kalcij je mineral koji ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprječava osteoporozu, taj mineral normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi, održava potrebnu kiselo-lužnatu ravnotežu i pomaže bolji san. Ljuska od jaja može se koristiti kao lijek.

Pročitajte malo na temu kalcija, i uloge kalcija u našem organizmu.

To je važan mineral pa je dobro da poznajemo neke osnove. U nastavku ćemo se osvrnuti na kalcij i potrebe organizma za ovim mineralom.

Također, kalcij je važan za rad imunoloških stanica te zdravu kožu i kosu.

Brojni su čimbenici koji iscrpljuju kalcij iz organizma, prije svega sjedilački način života, kava, alkohol i gazirana pića.

Pomanjkanju kalcija su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Uzimanje prirodne nadopune kalcija

Ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i najbolji je prirodni izvor tog važnog minerala. Tijelo ga lako apsorbira jer je ljuska jajeta po kemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

U većim dozama ne samo da liječi simptome pomanjkanja kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka te potiče koštanu srž na proizvodnju krvnih stanica.

Kako smo već spomenuli, ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Osim kalcija, ljuska jajeta sadrži za ljudsko tijelo važne elemente u tragovima, a to su: željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija. Ovisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1.5-3 g mljevene ljuske jajeta. Pritom je važno znati da 1 žličica ljuski u prahu sirovog jajeta ima oko 5g i sadrži 1600-1800 mg kalcija. Ljuska od jaja nekada se koristi kao lijek.

Rad štitnjače

Ljuske od 8 jaja dobro oprati i osušiti. Ljuske zdrobiti, preliti sokom od 2 limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tekućinu procijediti i pomiješati s 1 litrom rakije i 1 kg meda. Ostaviti da odstoji 7 dana prije upotrebe. Uzimati 2-4 puta na dan po 1 žlicu pripravka, nakon jela.

1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 1 žlicom algi u prahu i 2 žlice šećera. Uzimati 14 dana, 2 puta na dan po 1 žličicu pripravka. Nakon 14 dana kuru ponoviti.

1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 1 žlicom koprive u prahu, 3 žlice meda i 3 žlice soka od limuna. Djeci do 5 godina starosti davati 2 puta na dan po 1 žličicu pripravka, a djeci od 5-14 godina davati 3 puta po 1 žličicu. Odrasle osobe mogu uzimati 3 žlice pripravka dnevno. Pozitivan učinak je vidljiv nakon 3-4 tjedna.

Kako liječiti gastritis?

1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 1 žlicom šećera i 1 žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, 3 puta na dan po 1 žličicu pripravka.

Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 2 žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati 1 dl toplog mlijeka. Uzimati 2 puta na dan, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.

Za jačanje organizma i za čišćenje krvi

Ljuske od 4-5 jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u 3 litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u hladnjaku do tjedan dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati 2-3 čaše vode s malo limunovog soka.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...