Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Čudni prirodni lijekovi koji zapravo jako dobro djeluju

Iako ih ima zaista dosta, ovdje ćemo spomenuti neke čudnovate prirodne lijekove koji ipak dobro obavljaju svoj posao.

Stara izreka ide nekako – Ne kudi ako nisi isprobao, pa da krenemo sa laganim predstavljanjem čudnih prirodnih lijekova.

Za prirodne lijekove, odnosno alternativni pristup liječenju inače mnogi maju skeptično razmišljanje, no mnogi od tih lijekova jako dobro djeluju. Oni naime liječe bolesti, a to i jeste njihova svrha.

Prirodni lijekovi pokazali su se ravnopravnima kroz bližu povijest, kada su stali u koštac sa komercijalnim proizvodima. Iako je službena medicina zauzela glavnu ulogu u liječenju bolesti, mnogi ljudi se i danas odluče na prirodne lijekove. Nekima alternativna medicina pomogne a nekima ne. Ništa čudno, jer i komercijalni lijekovi tako djeluju – kod nekoga da a kod nekoga ne. Uspjeh liječenja ovisi o mnogo faktora, pa se ne treba okriviti tek preparat koji ste koristili da bi vam bilo bolje. Za bolji uspjeh u liječenju potrebna je dobra volja, jak karakter i zdravo psihofizičko stanje osobe. Terapija treba pogodovati osobi, i potrebno ju je pravilno provesti. Sve to ima jakog utjecaja za postizanje cilja, a ne samo uzeti lijek i očekivati čuda.

Da se vratimo na prvobitnu temu, u nastavku ćemo spomenuti čudne prirodne lijekove koji odlično djeluju. Pa krenimo…

Mnogi ljudi, većinom muškarci, imaju velikih problema sa neugodnim mirisom stopala. Da budemo direktni – imaju smrdljive noge. To tog smrada dolazi zbog bakterija koje žive na stopalima, i to ne znači nužno nedostatak osobne higijene.

Riješite se smrada uz pomoć votke

Mnogi su komercijalni proizvodi namijenjeni isključivo rješavanju tog problema, ali rijetko koji djeluje dobro kao što djeluje ovaj prirodni lijek. Doduše, nije ni ovo u pravom smislu riječi prirodni lijek, ali sigurno jeste dobro alternativno rješenje. Ako imate problema sa smrdljivim nogama, iskoristite veliki postotak alkohola koji u sebi ima Votka. Votka će doslovno potamaniti kolonije bakterija na vašim stopalima, a efekt isparavanja koji ima u sebi će pomoći da sva vlaga sa stopala jednostavno ode. Jednostavno namočite čistu krpu u votku i obrišite stopala. Sigurno će vam pomoći.

Bradavice možete ukloniti ljepljivom trakom

Bradavice su grozne svima, smetaju nam i svakako ih se želimo riješiti. Danas nema efikasnog, 100% učinkovitog komercijalnog lijeka koji uklanja bradavice. Postoje mnoga prirodna rješenja za ovaj problem, ali ni takav pristup nije uvijek i za svakog efikasan. Ipak, za ovu metodu možda još niste čuli, a kažu da je gotovo pa 100% efikasna. Uklonite bradavice pomoću ljepljive trake. Točnije riječ je o takozvanoj duct tape, a koristi se na sljedeći način: Uzmite maleni komadić ljepljive trake i sa njim prekrijte bradavicu. Pustite tako da stoji tjedan dana, pa skinite traku i očistite površinu kože ispod. Ponovite postupak još jednom, i tako sve dok bradavica ne nestane. Bradavica će vremenom nestati jer ljepljiva traka blokira opskrbu kisikom, što rezultira zaustavljanjem rasta bradavice, te njezinim nestajanjem. Budite uporni i uvjereni smo da će bradavice nestati.

Mnogi su isprobali Aspirin protiv akni i kažu da djeluje

Još jedan alternativni pristup liječenju. Iako se u ovom slučaju koristi dobro poznati lijek službene farmacije, Aspirin nikako nije zamišljen da djeluje protiv akni. Zbog čega je to tako? Naime, aspirin u sebi sadrži acetilsalicilnu kiselinu, koja je jako slična salicilnoj kiselini, koja je glavni sastojak većine preparata protiv akni. Smrvite aspirin, i dodajte vode tek toliko da napravite kremastu smjesu. Nanesite aspirin na mjesto akne i pustite da se osuši. Nakon toga isperite vodom. Kažu da će aspirin ukloniti novonastale akne kroz par sati.

Zubna pasta će pomoći protiv ujeda insekata

Svi mi imamo problema sa ubodima insekata, najviše ubodima od komaraca. Da bi se oslobodili neugodnog osjećaja svraba poslužite se zubnom pastom. Dovoljno je na vrh prsta staviti malo zubne paste i tako je nanijeti na ujede. Zubna pasta pružit će vam osjećaj hlađenja koji će eliminirati onaj neugodni osjećaj i nagon da se stalno češate.

Par riječi za kraj

Ovo su samo neki alternativni pristupi liječenja i rješavanja tegoba. Postoje još mnogi drugi, ali o njima ćemo nekom drugom prilikom. Ako vi imate neku zanimljivu priču, možda da nam pošaljete pa da je objavimo?

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...