Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Crna rotkva kao lijek za ukloniti kamenac iz bubrega

sok rotkve
Sok od crne rotkve protiv bubrežnog kamenca

Crna rotkva je dobar prirodni lijek uz pomoć kojeg možete ukloniti kamenac iz bubrega.

Naime, sasvim slučajno su znanstvenici povezali da se u dijelovima svijeta, gdje se jede crna rotkva, mnogo manje pojavljuju problemi sa bubrežnim kamencem. To znači da ljudi, koji redovno konzumiraju crnu rotkvu, dosta manje obolijevaju od ovakvih bolesti. Naučnici su potvrdili da samo 1 dcl soka iscijeđenog iz sirove rotkve koji se popije nakon jela može istjerati kamence te spriječiti njihovu pojavu u tijelu.

Sok od crne rotkve protiv bubrežnog kamenca

Crnom rotkvom možete istopiti bubrežne kamence

Naučite iskoristiti ljekovita svojstva crne rotkve. Uklonite kamenac iz bubrega uz pomoć povrtne, dobro poznate biljke.

Prije nego krenemo sa pisanjem daljnjeg teksta, da upozorimo: Naime, bubrežni kamenac može biti u stanju mirovanja da ga osoba ni ne osjeti. Kada se pokrene (što bi se moglo dogoditi tijekom ove terapije), on može da izazove bolove i smetnje. Ako osjetite bolove jakog intenziteta, ili se iz nekog razloga pribojavate za zdravlje – svakako se obratite liječniku.

Crna rotkva je jako efikasan lijek protiv bubrežnog kamenca. Da bi koristili crnu rotkvu, najbolje je piti sok iscijeđen iz ovog korijena.

Sok crne rotkve može otopiti kamence, te spriječiti njihovo nastajanje. Ako i nemate bubrežne kamence, nije zgorega piti sok da bi spriječili njihovo nastajanje. Osim što će otopiti kamence u bubrezima, sok crne rotkve rastopit će kamence u žuči.

Pripremite sok crne rotkve

Uzmite crnu rotkvu, i dobro je operite. Nemojte guliti koru jer se u njoj nalazi najveća koncentracija tvari koje otapaju kamence. Rotkvu sitno naribajte, pa sakupite sok koji se cijedi iz mesa biljke. Sok se obvezno pije nakon jela jer je jako žestok i jak. Nikako nije dobro za želudac da se sok pije prije jela.

Sok crne rotkve pijte u dozama od 2,5 decilitra tijekom dana. Rasporedite kako vam odgovara, ali bi najbolje bilo da pijete jedan dio ujutro, a drugi na večer poslije jela. Uvijek koristite svježu rotkvu, i svaki put procijedite svježi sok. Nemojte ostavljati pripremljen sok za kasnije. Najbolje je da svaki put naribate i pripremite svježe iscijeđeni sok od rotkve.

Prije nego ga popijete procijedite ga kroz gazu, a popijte ga naiskap pošto je dosta jak. Ako baš morate, da bi ublažili neugodan okus u ustima, odmah nakon što popijete sok možete uzeti žličicu meda.

Terapija pomoću crne rotkve

Da bi izbacili kamence iz bubrega potrebno je 20 dana piti ovaj sok. U tom periodu će bubrežni kamenci nestati. Za uru liječenja će vam biti dovoljno 10-15 kila crne rotkve. Pohranite je u neku veću posudu u pijesak i zalijevajte vodom tako da bude stalno svježa. Rotkva će u posudi ponovo listati i imati će dovoljno svježine i soka. Glavni sastojak u rotkvi za topljenje kamenca je upravo u kori rotkve tako da se ne smije nipošto guliti, nego cijela ribati na sitnu ribež pa cijediti, a ostatak može da se pojede kao salata.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...