Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Bolesti nedovoljnog i neurednog napajanja srčanog mišića – Prirodni lijek

Pod tim bolestima podrazumijevamo stanje kroničnog oštećenja koronarnih arterija kojega je posljedica djelomičan zastoj u napajanju, odnosno ishrani krvlju pojedinih dijelova srčanog mišića.

Bolest se najčešće pojavljuje na osnovi arteriosklerotičnih promjena koronarnih arterija.

Zapuštena ili neizliječena bolest nedovoljnog i neurednog napajanja srčanog mišića dovodi do srčane kapi (infarkta) i angine pektoris.

Poznata je činjenica da od te bolesti umire velik dio suvremenog, civiliziranog čovječanstva. Posljednjih godina i u našoj zemlji te bolesti dolaze sve više do izražaja.

Sastav čaja za blaži oblik bolesti: 40 g hrastove kore (donje bijele), 40 g imele bijele, 40 g stabljike odoljena, 40 g listova matičnjaka, 30 g listova kadulje, 30 g listova i cvjetova kantarije muške, 30 g listova pelina, 20 g listova i cvjetova kantarije ženske i 20 g cvjetova i listova ruže penjačice

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti, zajedno smiješati i u 1 litru proključale vode staviti 5 g mješavine. Zatim kuhati poklopljeno pola minute i hladiti poklopljeno. Hladan čaj preliti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije jela i pola dl poslije jela. Poslije svih napitaka prije jela, uzima se srednja žlica naribanih kiselih jabuka s malo meda. Osim toga, 2 puta dnevno oko 10 i 16 sati, piti po pola dl čaja od listova matičnjaka. Taj se čaj kuha kao običan čaj, a to znači samo da provri.

Uz te čajeve potrebno je piti 4 puta dnevno u jednakim vremenskim razmacima po 1 srednju žlicu napitka što se priprema od 2 i pol g odoljena i 2 žlice meda, na što se doda 2 dl čaja od listova matičnjaka. To sve zajedno provri, ohladi se poklopljeno, i pije. Ne smije se uzimati više nego kako je gore rečeno, odnosno 4 puta dnevno po 1 srednju žlicu. Preporučuje se jednoličan med, od bagrema, kadulje, ili vrijeska. Livadski med ne dolazi u obzir.

Ishranu je potrebno uskladiti kao za liječenje ateroskleroze. Isto je i sa zabranama, tjelesnim vježbama i drugo.

Sastav čaja za teži oblik bolesti: 50 g cvjetova kunice, 50 g stabljike preslice, 30 g listova divlje nane, 30 g hrastove kore (donje bijele, bijelog hrasta), 30 g vrbove kore (prošlogodišnji prirast), 30 g listova matičnjaka, 30 g listova i cvjetova kantarije muške, 20 g listova ribiza crvenoga, 20 g imele bijele, 20 g odoljena (korijena ili stabljike)

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 1 minutu. Poklopljeno hladiti, zatim procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije jela i po pola dl poslije jela. Poslije svih napitaka prije jela, uzima se jušna žlica naribanih kiselih jabuka s malo meda od kadulje, vrijeska ili bagrema.

Umjesto vode piti lagani čaj od jednakih količina listova i cvjetova vrijeska i listova matičnjaka, ili od samog odoljena. Čaj se priprema tako da se na pola litre proključale vode stavi prstohvat mješavine trava. Čaj se može piti u neograničenim količinama, a dolazi kao zamjena za vodu.

Ishrana i sve drugo kao u liječenju bolesti u blažem obliku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...