Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Bolesti nedovoljnog i neurednog napajanja srčanog mišića – Prirodni lijek

Pod tim bolestima podrazumijevamo stanje kroničnog oštećenja koronarnih arterija kojega je posljedica djelomičan zastoj u napajanju, odnosno ishrani krvlju pojedinih dijelova srčanog mišića.

Bolest se najčešće pojavljuje na osnovi arteriosklerotičnih promjena koronarnih arterija.

Zapuštena ili neizliječena bolest nedovoljnog i neurednog napajanja srčanog mišića dovodi do srčane kapi (infarkta) i angine pektoris.

Poznata je činjenica da od te bolesti umire velik dio suvremenog, civiliziranog čovječanstva. Posljednjih godina i u našoj zemlji te bolesti dolaze sve više do izražaja.

Sastav čaja za blaži oblik bolesti: 40 g hrastove kore (donje bijele), 40 g imele bijele, 40 g stabljike odoljena, 40 g listova matičnjaka, 30 g listova kadulje, 30 g listova i cvjetova kantarije muške, 30 g listova pelina, 20 g listova i cvjetova kantarije ženske i 20 g cvjetova i listova ruže penjačice

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti, zajedno smiješati i u 1 litru proključale vode staviti 5 g mješavine. Zatim kuhati poklopljeno pola minute i hladiti poklopljeno. Hladan čaj preliti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije jela i pola dl poslije jela. Poslije svih napitaka prije jela, uzima se srednja žlica naribanih kiselih jabuka s malo meda. Osim toga, 2 puta dnevno oko 10 i 16 sati, piti po pola dl čaja od listova matičnjaka. Taj se čaj kuha kao običan čaj, a to znači samo da provri.

Uz te čajeve potrebno je piti 4 puta dnevno u jednakim vremenskim razmacima po 1 srednju žlicu napitka što se priprema od 2 i pol g odoljena i 2 žlice meda, na što se doda 2 dl čaja od listova matičnjaka. To sve zajedno provri, ohladi se poklopljeno, i pije. Ne smije se uzimati više nego kako je gore rečeno, odnosno 4 puta dnevno po 1 srednju žlicu. Preporučuje se jednoličan med, od bagrema, kadulje, ili vrijeska. Livadski med ne dolazi u obzir.

Ishranu je potrebno uskladiti kao za liječenje ateroskleroze. Isto je i sa zabranama, tjelesnim vježbama i drugo.

Sastav čaja za teži oblik bolesti: 50 g cvjetova kunice, 50 g stabljike preslice, 30 g listova divlje nane, 30 g hrastove kore (donje bijele, bijelog hrasta), 30 g vrbove kore (prošlogodišnji prirast), 30 g listova matičnjaka, 30 g listova i cvjetova kantarije muške, 20 g listova ribiza crvenoga, 20 g imele bijele, 20 g odoljena (korijena ili stabljike)

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 1 minutu. Poklopljeno hladiti, zatim procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije jela i po pola dl poslije jela. Poslije svih napitaka prije jela, uzima se jušna žlica naribanih kiselih jabuka s malo meda od kadulje, vrijeska ili bagrema.

Umjesto vode piti lagani čaj od jednakih količina listova i cvjetova vrijeska i listova matičnjaka, ili od samog odoljena. Čaj se priprema tako da se na pola litre proključale vode stavi prstohvat mješavine trava. Čaj se može piti u neograničenim količinama, a dolazi kao zamjena za vodu.

Ishrana i sve drugo kao u liječenju bolesti u blažem obliku.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...