Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Bobice smreke: Prirodni lijek od kleke

sok
Sok od kleke

Napisat ćemo neke od načina primjene kleke u narodnoj medicini. Uz pomoć ovih malenih bobica možete izliječiti mnoge bolesti i poteškoće sa zdravljem.

Liječenje bobicama kleke

Poznata je u svijetu takozvana Knajpova metoda liječenja bobicama kleke. Ova terapija pomoći će osobama koje pate od migrena, probavnih poteškoća, reumatskih bolesti, bolnih menstruacija, te nekih hormonalnih poremećaja.

Knajpova terapija izvodi se u trajanju od 23 dana, a u liječenju se koriste bobice kleke.

Knajpova terapija: Bobice dobro zdrobite zubima i žvačite ih, te na kraju i progutajte.

Prvog dana uzmite 4 bobice, drugi dan 5 bobica kleke, i svakog narednog dana po jednu bobicu više, i tako sve do dvanaestog dana, kada se uzima 15 bobica. Od trinaestog dana smanjiti broj bobica (svaki dan po jednu bobicu manje), sve dok opet ne dođete na početne 4 bobice. Ako ste dobro računali, terapija će trajati 23 dana, što je dovoljno za vidno izlječenje i napredovanje zdravstvenog stanja kod bolesnika.

NAPOMENA: Terapiju ne smiju provoditi osobe sa upalnim oboljenjima bubrega.

Čaj od kleke dobar je za bolesti bubrega

Gore smo već upozorili da se bobice kleke ne preporučuju bubrežnim bolesnicima. I kod ovog recepta je potrebno prvo zatražiti savjet liječnika, pa tek onda započeti liječenje.

Ako vam liječnik odobri, lijek pripremite po sljedećem receptu: jednu žličicu sitno zdrobljenih bobica kleke zalijte sa 2 dl proključale vode. Poklopite i pustite 10 minuta da se čaj lagano ohladi. Nakon što je čaj stajao, procijedite ga i popijte u dvije doze dnevno. Dozirajte napitak dvaput na dan, po 1 punu šalicu.

Čaj možete piti i u maloj rakijskoj čašici, na svakih dva sata.

Ako ste se odlučili na ovu terapiju, trebate znati da je jako važno prekinuti sa terapijom na vrijeme. Naime, bobice kleke u sebi sadrže spoj trepetin, za koji znamo da može izazvati upalu i nadražaj u bubrezima.

Lijek od kleke za bubrege

Od bobica kleke možete napraviti prirodni lijek za bolji rad bubrega. To znači da će ovaj lijek ubrzati pražnjenje kiseline i njeno taloženje u organizmu. Kleka će pomoći i kod pojačane prostate, infekcija mokraćnog mjehura i upala u mokraćnim kanalima. Lijek koji ćemo opisati u nastavku dobar je za izbacivanje kamenca, i pijeska iz mokraćnih kanala.

Napravite lijek po receptu: Uzmite 2 pune žlice zdrobljenih bobica kleke, i stavite ih u pola litre proključale vode. Vodu sklonite sa kola, i pustite da bobice stoje 30 minuta u vrućoj vodi. Nakon pola sata, procijedite napitak i pijte lagano, tijekom dana. Ovako pripremljen čaj možete piti najduže u periodu od 7 dana uzastopno. Čaj od kleke za bubrege dozira se tako, da se svaka 3 sata popije po jedna mala rakijska čašica.

Ljekoviti sok od kleke prirodni je lijek za šećernu bolest

Sok od kleke

U nastavku donosimo prirodni lijek (sok od kleke) koji liječi šećernu bolest.

Sastojci za sok su:

  • 0,5 kg smreke (bobica)
  • 3 litre vode
  • 1 limun

Priprema soka: Bobice kleke stavite u odgovarajuću staklenku, i napunite vodom do vrha. U vodu dodajte sok od jednog limuna, i ostavite sve to da stoji par dana.

Kada bobice kleke počnu tonuti na dno, sok je spreman za piti.

Kada potrošite ⅔ soka, možete dodati novu vodu, i sve tako dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice potonu na dno, potrebno je krenuti sa novom pripremom lijeka.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...