Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Vijesti

5 aminokiselina koje pospješuju mršavljenje

Aminokiseline su vrlo važne jer one grade proteine koje naše tijelo treba za održavanje pravilne funkcije organizma.

Ovo je 5 aminokiselina koje će pomoći da smršavite.

Pročitajte u nastavku malo o aminokiselinama koje će vam pomoći da uklonite suvišne kilograme sa organizma.

Od 20 aminokiseline koliko ih u našem tijelu postoji, 8 ih je esencijalnih koje tijelo ne može samo proizvoditi. Druga vrste su neesencijalne, obje vrste mogu pomoći u održavanju mladenačkog izgleda te potaknuti vaš metabolizam da brže radi što je korisno ako želite smršavjeti.

U nastavku saznajte koje aminokiseline trebate više konzumirati kako bi lakše izgubili kilograme.

Cistein – aminokiselina koja je jako važna za dijetu jer može obuzdati apetit nekoliko minuta nakon konzumiranja. Može se pronaći u hrani kao što su: perad, riba, govedina, jaja, neki mliječni proizvodi poput jogurta, a od biljnih izvora najviše je sadržana u brokuli, grašku, banani i zobi.

L-fenilalanin – ova aminokiselina također može obuzdati vaš apetit. Može pomoći i u ubrzavanju metabolizma te je korisna za održavanje tjelesne težine nakon završene dijete.

L-karnitin – pomaže sagorjeti masnoće odmah nakon njihova unošenja u organizam, tojest ne pretvara ih u dodatnu težinu. Prirodno se nalazi u govedini, grahu, orasima i jogurtu. Čest je sastojak mnogih dodataka za mršavljenje.

L-Glutamin – koristeći ovu aminokiselinu obuzdati ćete svoju želju za slatkim. Uz to, L-Glutamin pomaže sagorjeti masnoće. Odličan je prije treninga jer poboljšava razinu energije i sagorijevanje kalorija, a također može pomoći u izgradnji mišićnog tkiva.

L-triptofan – možda i najpoznatija aminokiselina, potrebna je za proizvodnju hormona serotonina koji je zadužen za to da se osjećate zadovoljno i sretno. Namirnice u kojima se nalazi u većim količinama su: bundeva, bademi, špinat, banane, jaja i zob.

Prije odlaska na dijetu svakako razmislite o uvođenju nekih od ovih aminokiselina u vlastitu prehranu. One će vam sigurno pomoći da izgubite tjelesnu težinu te da ju nakon dijete održavate.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...