Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Zbog ovih stvari obavezno posjetite ginekologa

U ženskom tijelu se odvijaju složeni procesi, koji iziskuju redovitu njegu te stručni nadzor.

Ipak, česti su slučajevi kada pripadnice nježnijeg spola zbog nelagode zaobilaze redovne ginekološke preglede.

Ako imate neke od dolje spomenutih problema svakako se odlučite na posjetu kod ginekologa. Uradite detaljan pregled i postupite po nalogu liječnika. Često se zdravstveni problemi najbolje liječe kada se na vrije otkriju. Ne dopustite da zbog odgađanja pregleda zakomplicirate svoje zdravstveno stanje.

Ginekološki pregledi važni su općenito, no ipak, ako se nalazite u skupini djevojaka ili žena kojima je iz nekog razloga ‘teško’ posjetiti ginekologa, savjetujemo vam da ove razloge nikako ne zanemarite.

Zbog ovih stvari morate posjetiti ginekologa

Evo nekoliko situacija u kojima ni slučajno ne smijete odgađati ginekološki pregled.

Neobična krvarenja – Ako vam se događa pojačano krvarenje tijekom mjesečnice, zbog kojeg morate mijenjati uloške (tampone) svakih sat ili dva vremena, trebali biste otići na pregled. Krvarenja između menstruacija, također su razlog da potražite mišljenje stručnjaka.

Pecka vas dok mokrite – Peckanje tijekom mokrenja može značiti da imate urinarnu infekciju. Popratni simptomi mogu biti bol u stomaku i leđima te često mokrenje. Urinarna infekcija nije složen problem i lako se liječi, ali je važno obratiti se ginekologu.

Gljivična infekcija – Veliki se broj žena susreće s ovim problemom. Gljivice znaju biti veoma uporne pa zato treba napraviti konzultacije s liječnikom.

Bolan spolni odnos – Seksualni odnos ne bi trebao biti bolan, ali se dosta žena suočava s takvim okolnostima. Da bi ste riješile problem, posjetite ginekologa.

Dugo ne odlazite na pregled – Napomenuli smo da se neće dogoditi ništa strašno ukoliko propustite neki pregled, koji je isključivo rutinska kontrola. Međutim nemojte da vam odlaganje ginekološkog pregleda postane navika te da se odlučite na njega samo kada već imate problem.

Neredovne menstruacije – Ako vam ciklus ne teče uobičajenim tijekom, vrijeme je za ginekološku kontrolu. Uz dobivanje stručnog mišljenja, klonut ćete se strepnje je li ciklus samo malo izgubio redoslijed ili ste možda trudni.

Napipali ste kvržicu – Ukoliko ste napipali kvržicu na grudima, nemojte provoditi nikakva vijećanja nego odmah otiđite kod ginekologa. Taj posjet vam može spasiti život.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...