Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Za samo par dana izliječite upalu sinusa

Naučite kako da za pet dana izliječite upalu sinusa. Bez potrebe da trčite kod doktora, upalu sinusa možete liječiti sami, kod kuće.

Izliječite upalu sinusa za pet dana i riješite se groznih glavobolja! Liječenje upale sinusa kod kuće traje samo pet dana, a upravo će vam toliko biti dovoljno da se riješite neugodnih glavobolja i izliječite sinusitis.

Da budemo iskreni, hladne zimske dane još nismo ni osjetili kako priliči ovom godišnjem periodu, no mnogi od nas su već uhvatili razne prehlade i upale, a tu posebno mislimo na upalu sinusa koje prate snažni bolovi u predjelu glave.

Snusitis je bolest koju prati i snažna glavobolja ili pak napetost pri vrhu nosa, iznad obrva ili obraza, a mnogima kod takvih bolova ne pomažu klasični analgetici. Umjesto da gutate komercijalne lijekove, pokušajte se izliječiti prirodnim metodama. Odmah da se ogradimo i spomenemo, u slučaju da imate jake bolove i mislite da vas je bolest baš jako pogodila, svakako se obratite vašem liječniku i slijedite njegove upute. U suprotnom, dajte šansu prirodnim lijekovima i rješenjima protiv upale sinusa.

Odličan saveznik u borbi protiv sinusitisa je biljka hren, odnosno korijen hrena. Naime, korijen hrena je jak po okusu, a baš zbog toga i djeluje tako dobro na sinuse. Da bi ga koristili kao prirodni lijek dovoljno je da ga naribate, stavite u staklenku i prelijete vinskim octom, te dobro zatvorite. Smjesu hrena i octa čuvajte deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno miješanje. Dobili ste jako dobar prirodni lijek protiv upale sinusa. Ovaj lijek sebi pripremite prije nego vas je bolest uhvatila, da budete spremni, a kasnije je dovoljno da nekoliko puta dnevno otvorite staklenku i duboko udišite miris hrena po pet minuta.

Istu tekućinu iskoristite tako što ćete u nju potopiti maramu koju tako namočenu privežete oko čela ili stavite na potiljak. Terapija traje pet dana, a upravo će vam toliko biti dovoljno da se riješite neugodnih glavobolja.

Jedno od rješenja je i da naribate 50 grama hrena, ubacite ga u pet decilitra vode i prokuhate ga. Spomenutu mješavinu iskoristite za inhalaciju tako što stavite glavu iznad posude, pokrijete se ručnikom i duboko udišite nekoliko minuta.

Još o liječenju sinusa pročitajte u tekstovima koje smo prije napisali. Sretno!

Sinuse možete inhalirati i eteričnim uljima. Najbolje je upotrijebiti eterična ulja biljke eukaliptus globulus (Eucalyptus globulus), ravensare, paprene metvice, kajeputa (Melaleuca cajuputi) i čajevca (Melaleuca alternifolia). Dovoljno je da zagrijete pola litre vode do vrenja i pretočite ju u inhalator. U tu vodu dodajte jednu kap odabranog eteričnog ulja i udišite oko jedne minute. Ponovno dodajte kap ulja i inhalirajte još minutu. Na taj način inhalirajte do sedam kapi, a inhalacije radite od dva do tri puta na dan. Astmatičari trebaju pripaziti, ili prije inhalacije potražiti savjet liječnika.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...