Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Voda i med – kombinacija za vaše zdravlje

med i voda
Medena voda

Med u kombinaciji sa običnom vodom može učiniti mnogo dobroga za vaše zdravlje. Ova slatka prirodna mješavina pomoći će na različite načine, a već i sami možete zaključiti da se lako priprema.

Svako jutro u čašu vode razmutite žličicu meda. Dobro promiješajte, jer se pravi prirodni med teško otapa u vodi, pa onda popijte.

Medena voda

Med pomiješan sa vodom dobro će vam doći

Medena voda, kako neki nazivaju ovaj napitak, pomoći će na brojne načine. Napisat ćemo što sve dobro možete očekivati ako svako jutro popijete jednu čašu napitka.

Prvo da spomenemo da je ovo odličan napitak koji će pomoći u procesu mršavljenja. Šećer u medu je prirodni šećer koji pruža zdravi izvor kalorija. To je zapravo njegova prednost i za mršavljenje, jer se, za razliku od drugih šećera, med može spomenuti u istoj rečenici u kojoj pišemo o mršavljenju.

Ovaj slatki prirodni napitak će osnažiti vaš imunološki sustav. Poznato je da med odlično djeluje protiv bakterija, a znamo da je bogat i enzimima, vitaminima i mineralima. Svi spomenuti elementi se bore protiv različitih uzročnika bolesti. Pored toga, med je odličan prirodni antioksidans i pomoći će u suzbijanju slobodnih radikala koji štete vašem organizmu.

Med može smanjiti osjetljivost na alergije. Ipak, neke osobe su alergične na pelud ili med, i za njih je dobro da ga izbjegavaju uzimati bez prethodnog razgovora sa liječnikom.

Med daje potrebnu energiju vašem organizmu. Voda će pomoći da se organizam pravilno hidratizira, dok će med opskrbiti sve dijelove našeg tijela potrebnom energijom.

Ako vas muči kašalj, med će pomoći, a isto vrijedi i za medenu vodu. Dakle, rastopite žličicu meda u čaši vode, popijte i ne brinite za suhi i uporni kašalj.

Već smo napisali da je med odličan antioksidans. Dakle, medena voda će izbaciti toksine iz tijela, što će u konačnici dovesti do veće kvalitete općeg zdravstvenog stanja. Med i voda mogu poboljšati opću zdravstvenu sliku osobe.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...