Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Vili Beroš pozitivan na koronu! Ministar zdravstva se osjeća dobro

Ministar zdravstva Republike Hrvatske, Vili Beroš, ponovio je testiranje na novi koronavirus, te je jutros dobio potvrdu da je pozitivan! Prošlog tjedna, nakon pojave prvih respiratornih problema, testirao se i bio negativan.

Jučer je, nakon što je dobio temperaturu, ponovio testiranje, te je jutros dobio rezultate koji su pozitivni. Vili Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja, s blagom kliničkom slikom, te će svoje dužnosti obavljati u izolaciji, objavili su iz Ministarstva zdravstva.

Beroš je peti ministar koji je pozitivan na koronu

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, saznao je tijekom sjednice Vlade da je ministar pozitivan, te je pitao je li istina da je s ministrom sve u redu, kako su izvještavali u medijima.

Je, sinoć me zvao, imao je temperaturu pa se testirao i jutros je pozitivan, ali dobro se osjeća.” – odgovorio mu je državni tajnik, Tomislav Dulibić. Nakon toga je premijer ustvrdio kako je to peti ministar koji je pozitivan na koronu.

Vlada neće ići u samoizolaciju

Na pitanje novinara o potencijalnom odlasku u samoizolaciju članova Vlade, odgovorili su iz Ministarstva zdravstva da nitko neće ići u samoizolaciju, jer zaraženi ministar nije bio u kontaktu s članovima Vlade u prošla dva dana.

Dodajmo još za kraj kako je ministar Božinović objavio kako imamo tjedni porast od oko 10% po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom, te da se razmišlja o uvođenju novih protuepidemijskih mjera.

Broj oboljelih treba padati

Tjedni porast je negdje oko 10 posto. Prošlu nedjelju smo saznali da nije dovoljno stabilizirati stope rasta, treba osigurati pad broja zaraženih. S obzirom na to da se to nije dogodilo, razmotrene su opcije koje se odnose na ograničavanje broja ljudi. A to mogu biti na društvenim okupljanjima, na radno vrijeme ugostiteljskih objekata, na oblike rada od doma i uvođenje smjenskog rada, gdje je to moguće” – rekao je Božinović, te zaključio:

Okupljanja i svečanosti, tamo se širi virus!

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...