Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Uz pomoć lubenice mršavite zdravo

Vječita tema mnogih portala i ostalih medija zdravog i kvalitetnog života je i mršavljenje.

Na prvi pogled mnogi pomisle da je riječ o jednostavnoj temi rasprave no mršavljenje može biti itekako zahtjevan proces, da ne kažemo kompliciran.

O čemu je zapravo riječ? Naime, mnogi ljudi znaju podcijeniti ili precijeniti svoje postupke i na taj način dovesti svoje zdravlje u iskušenje. Ukoliko i želite mršavjeti predlažemo vam da to učinite pažljivim i dobro promišljenim koracima.

Da ne dovedete svoje zdravlje u opasnost predlažemo vam da pročitate na tu temu, a ako je potrebno i da potražite savjet liječnika.

Svakako nije zgoreg da uradite i pregled te da vam, ako je potrebno, vaš osobni liječnik da smjernice ka zdravom mršavljenju.

Ako ste se odlučili za mršavljenje, evo vam jedna prirodna metoda, koja je provjerena i učinkovita. Ipak, ovaj postupak mršavljenja je najbolje provesti u ljetno doba kada je lubenica u punom jeku.

Kao pravo ljetno voće, lubenice su najbolja osvježavajuća namirnica. Pored toga što će lubenica jako efikasno utažiti žeđ, ona će vam pomoći i da se riješite suvišnih kilograma ako ih imate. Trebate znati da lubenica ima samo 28 kalorija na 100 grama svoje težine, a već nekoliko kriški ove ukusne voćke stvara osjećaj sitosti. Sve to dovodi do jednog rezultata, a to je da su lubenice kao stvorene za dijetu.

Jedna kriška lubenice sastoji se od velikog postotka vode. Udio vode doseže i do 95%, što znači da će lubenica u procesu mršavljenja čuvati zdravlje organizma tako što će ga snabdijevati potrebnom količinom tekućine.

Povećano unošenje tečnosti u organizam pri konzumiranju lubenice potiče rad bubrega, koji će tako još bolje izbaciti otrove iz organizma.

Lubenice su prepune vitamina A. Naime, vitamin A je jako važan za dobar vid i jačanje imuniteta. Pored vitamina A, lubenica obiluje i vitaminom C, koji se bori protiv slobodnih radikala koji su odgovorni za prerano starenje.

Za crvenu boju lubenice zaslužan je element lukopen, a on je dobar jer potiče organizam u borbi protiv bolesti i pomaže u prevenciji pojave tumora.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...