Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Trebate samo 3 sastojka za napraviti ovaj ruski narodni eliksir

Ruski eliksir je dobar za zdravu i jaku probavu te dizanje imuniteta, a za njegovu pripremu potrebna su vam samo tri sastojka.

Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripe ili prehlade.

Dakle, umjesto da liječite, nastojite spriječiti. Prehrana igra jako važnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će vaš imunitet biti jači i vi ćete se othrvati sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak napitka za koji ćemo vam predstaviti recept. Pametno je započeti nešto novo u malim količinama, pa ni kefir nije iznimka u slučaju tog pravila. Možete piti koliko god želite kefira na kraju, ako vam paše. Uobičajena količina je oko 1-4 šalice dnevno. Neki ljudi se bore s kefirom na prvu vjerojatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%), ili velike količine probiotika. Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje tijelo i probavu da se navikne na kefir. Počnite s tek jednom osminom šalice dnevno, čak možete miješati to u punu čašu vode, a zatim postupno povećavajte dozu.

Kefir se može koristiti kao lijek u velikim količinama ali u kratkom razdoblju, kao što je ovaj napitak ili nakon kemoterapije gdje 4 šalice dnevno može prihvatljivo. Napraviti pauzu jednom tjedno ili slično, kada ne konzumiramo kefir na bar 1 dan. Čak i u Tibetu postoji uvjerenje da je najbolje piti samo 2 šalice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset milijuna primjeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivirati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje i neke druge).

Ovo je Malahovov recept za napitak od bundeve za jačanje probave i dizanje imuniteta

Potrebni sastojci: 4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive), 150 grama kuhane i mljevene bundeve (buće) te 1 žlica prirodnog meda.

Priprema prirodnog lijeka: Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuhane i mljevene bundeve. Sve dobro izmiješajte, pa u to dodajte žlicu prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za probavu i jača imunitet cijelog organizma.

Izvor: Atma

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...