Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Sniženi krvni tlak – Tlak se smatra niskim kad sistolički ili gornji tlak ima vrijednosti ispod 110 mmHg, a dijastolički ispod 65 mmHg

Pod tom bolesti podrazumijeva se stanje arterijskog krvnog tlaka ispod redovitog stanja. Kao donja granica redovitog stanja dijastoličkog tlaka za odrasle uzima se oko 70 mm Hg.

Jedna od najviše zastupljenih bolesti danas je visok tlak ili hipertenzija. Međutim, postoji i suprotna bolest, odnosno pojava koju zovemo hipotenzija, a riječ je o niskom krvnom tlaku.

Tlak se smatra niskim kad sistolički ili gornji tlak ima vrijednosti ispod 110 mmHg, a dijastolički ispod 65 mmHg.

Nije opasan poput visokog tlaka, rijetko ugrožava život, ali može biti izrazito neugodan. Zbog toga se kaže da niskotlakaši žive dugo, ali loše.

Najuobičajeniji simptomi niskog tlaka su vrtoglavica, zamagljen vid, nepravilan rad srca, umor i pospanost, kratkoća daha, povećana žeđ, blijeda koža i nesvjestica.

U djece su te granice često niže. Bolesnici koji boluju od te bolesti u većini slučajeva imaju simptome omaglice i opće slabosti.

Pročitajte u nastavku koje prirodne lijekove možete isprobati da bi regulirali krvni tlak, odnosno držali ga u granicama normale. Nadamo se da će vam neki od njih pomoći.

Liječenje

Sastav čaja: 40 g stabljike dubčaca, 40 g stabljike preslice, 40 g kunice (što više cvjetova), 40 g listova i cvjetova kantarije ženske, 40 g listova i cvjetova miloduha, 30 g listova i cvjetova vrijeska – plavog cvijeta, 30 g stabljike timijana, 30 g listova divlje nane, 30 g listova breze, 30 g listova i cvjetova vrijeska – bijelog cvijeta, 30 g arnike (nešto više listova), 20 g korijena bijeloga sljeza, 20 g listova kadulje, 20 g stabljike peršina i 20 g stabljike ive trave

Pripremanje i primjena čaja: U 1 litru proključale vode staviti 10 g usitnjene mješavine trava. Kuhati poklopljeno 1 minutu i hladiti poklopljeno. Hladan čaj procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dl prije i poslije jela. Osim toga pije se po 1 dl u 10 i 16 sati.

>> Lijek za nizak krvni tlak

Poslije svih napitaka prije jela, uzima se jedaća žlica rafiniranoga maslinova ulja, a poslije napitaka nakon jela, uzima se 1 jušna žlica naribanih kiselih jabuka, jedan dan, zaslađenih medom, a drugi dan, šećerom.

Režim ishrane kod liječenja ove bolesti je bez ograničenja, no ne treba pretjerivati u duhanu, kavi i alkoholu. Jedino nije dopušteno uzimati hranu s mnogo soli.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...