Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Smokve u maslinovom ulju kao prirodni lijek

Iskoristite suhe smokve i maslinovo ulje kao prirodni lijek. Za razliku od svježih plodova, suhe smokve su dostupne tijekom cijele godine.

To je dovoljan razlog da napravite sebi prirodni lijek od suhi smokava i maslinovog ulja.

Recept za ovaj lijek nije nimalo kompliciran, a za pripremu je potrebno samo, pogađate, suhe smokve i maslinovo ulje.

Ovaj spoj mediteranskih proizvoda predstvalja stari narodni lijek za mnoge bolesti, pa vam savjetujemo da svakako isprobate.

Smokva je dobro poznata voćka našeg kraja, pa i jako cijenjena i to s dobrim razlogom. Netko ih voli, a netko ne, no svi bi ih trebali jesti jer su jako zdrave. Mnogi smokvu uzgajaju u vrtu kao ukrasnu biljku, zbog njezinih egzotičnih listova karakterističnog oblika. Biljka najbolje uspijeva u toplim krajevima, blizu mora, ali može se uzgaja i u kontinentalnim predjelima. Ipak, smokva neće uspjeti u područjima koja su često pogođena jako niskim temperaturama.

Smokve sadrže dosta kalcija, kalija, cinka i dobar su izvor željeza, zatim beta karotena, C, A, E i K vitamina. Suhe smokve su mnogo više kalorične, nego svježe, zato ih treba jesti u ograničenim količinama.

Riječ je o jako zdravom voću koje poboljšava probavu, pomaže kod hemoroida, a doprinosi i reguliranju kolesterola. U pogledu sadržaja kalcija, smokve mogu zamijeniti mliječne proizvode, a poznate su kao voće koje ima svojstva afrodizijaka. Postoje osobe koje su alergične na smokve, pa treba voditi računa o tome.

Recept za suhe smokve u maslinovom ulju. Već smo spomenuli da je priprema ovog lijeka jednostavna, pa još jednom da vas ohrabrimo – pokušajte sebi pripremiti ovaj prirodni lijek.

U jednu staklenku složite oko 40 komada suhi smokava, te ih zalijte maslinovim uljem. Zatvorite staklenku i čuvajte ju 40 dana. U tom periodu smokve će da upiju dosta maslinovog ulja. Nakon što prođe 40 dana, jedite po jednu smokvu prije svakog obroka. Svakako treba voditi računa o tome da se za ovaj recept koristi što kvalitetnije maslinovo ulje, a isto tako i kvalitetne suhe smokve.

Ovaj stari narodni recept može pomoći kod problema sa želucem, kod hemoroida, zatvora, povišenog kolesterola, neplodnosti, anemije, astme i bronhitisa.

Mislimo da je to dovoljan broj razloga da sebi pripremite smokve u maslinovom ulju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...