Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Saznajte koje su najuspješnije prirodne viagre

Mnogi se danas muče sa potencijom, ili željom za seksom. Iako farmacija nudi mnoge vrste lijekova, koji i nisu baš pristupačni, postoje prirodna rješenja koja su svima dostupna.

Smanjena želja za seksom i slaba potencija problemi su mnogih osoba, oba spola i svih životnih dobi.

Ako vas muče gore spomenuti problemi, a ne želite piti lijekove koji nisu baš bezazleni, svakako isprobajte neka prirodna rješenja.

Naime, problemi sa potencijom i manjkom seksualne želje pojavili su se prije nego se farmaceutska industrija razvila. Ljudi su tada rješenja tražili u prirodnim plodovima, koji su bili od velike pomoći. I danas mnogi svjedoče efikasnim prirodnim rješenjima. Lijekovi iz prirode nisu opasni, dosta su povoljniji i svima dostupni. Slobodno ih iskušajte, jer vam mogu biti od velike pomoći.

Neki od prirodnih lijekova za seksualne smetnje svakodnevno i uzimate, a da niste ni svjesni toga. Da bi ih iskoristili za određeni problem, jednostavno povećajte dnevnu dozu i pustite prirodu da djeluje.

Artičoka se smatra jako dobrim prirodnim stimulansom – Vitamin C i gorka tvar cinaropirkin koji se nalaze u artičokama aktiviraju seksualne žlijezde kod muškaraca i žena. Time se povećava lučenje seksualnih hormona. Mnogi muškarci i žene, koji iz zdravstvenih razloga u cilju smanjenja vrijednosti kolesterola, uzimaju farmaceutske proizvode na bazi visoko doziranih suhih ekstrakata iz listova artičoke, primijetili su da ove supstance povećavaju njihovu seksualnu želju.

Avokado je plod koji vam može pomoći – Stari meksički narod Asteci bili su toliko uvjereni u afrodizijačke sposobnosti avokada kao spolnog stimulatora da su mlade žene držali zatvorene u kući sve dok su se brali plodovi. Današnji rezultati mnogih istraživanja pokazuju da u tome ima neke istine. Naime, avokado je bogat magnezijem, nezasićenim masnoćama i vitaminom E. Kako biste pojačali afrodizijačke kvalitete avokada, pripravite jednostavan meksički umak od avokada i začina pod nazivom guacamole. Pisali smo o ovom umaku, pa pročitajte članak.

>> Guacamole umak od avokada

Badem je grickalica kojoj teško odlite – Bademi su dugo vremena povezivani s plodnošću. Pretpostavlja se da njihov miris uzbuđuje žene, pa su se često upotrebljavali na svadbama. Bademi sadrže hranjive tvari za koje se misli da su esencijalne za poboljšanje spolnog života. Samo 28 grama badema osigurava 35 posto preporučene dnevne doze (RDA) vitamina E, koji utječe na stupanj plodnosti i funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine minerala magnezija, fosfora i cinka, od kojih cink stimulira libido kod muškaraca. Ako se redovno koristi, pojačava mušku snagu.

Bosiljak nije samo začin – Narodna medicina preporuča uživanje čaja od bosiljka kao sredstva za pobuđivanje spolnog nagona. Bosiljak djeluje kao afrodizijak, potičući spolnu moć. Osim čaja, u spomenute svrhe bosiljak se može uzimati i kao začin, odnosno dodatak jelima. Što više bosiljka iskoristite to će i spolna moć muškarca biti veća.

Celer je još jedna često korištena biljka, a dobar je za potenciju – Za bolju potenciju kod muškaraca celer se koristio još u doba staroga Rima. Rimljani su celer posvetili svome bogu spolnosti Plutu. Djelovanje se pripisuje eteričnim uljima koja su u njemu sadržana, a prije svega androsteronu, muškome spolnom hormonu koji stimulira spolni nagon kod žena. Zbog toga se celer u nekim zemljama u velikim količinama koristi u salati.

Ovo su samo neke biljke koje vam mogu pomoći da vratite zdraviji seksualni život. Osim lijekova, bili oni prirodni ili ne, važno je riješiti se stresa i zaboraviti na brige, barem na kratko – koliko vam treba da uživate. Nadamo se da će neki od prirodnih lijekova biti od pomoći.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...