Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Savjeti koje svi znaju, no nitko ih se ne pridržava – Koji su to?

Brojni su savjeti liječnika kako živjeti zdravije i kvalitetnije, no malo tko ih se zapravo pridržava. Neke od njih pročitajte u nastavku.

Postoje stvari za koje se zna da nam pomažu da sačuvamo zdravlje, ali ih se nikako ne pridržavamo.

Doduše, nekih se pridržavamo, a nekih ne, iako bi najbolje bilo provoditi dole opisane korake.

Sve što ćemo navesti služi vama i vašem zdravlju, a što je danas važnije od zdravlja? Ništa! Pa zato pročitajte savjete koje vam donosimo, i potrudite se djelovati po tom pitanju. Na taj način ćete imati kvalitetan, zdrav i sretan život. Ne dopustite da vas lijenost ili neka loša navika sputavaju u životu. Na vama je da uradite nešto dobro za sebe. Odrecite se loših navika i prihvatite dobre.

Jako dobri savjeti za zdrav i kvalitetan život…

Potrebno je više kretanja – Vježbanje i općenito kretanje jako je važno za naše tijelo. Sve fizičke aktivnosti ne samo da jačaju mišiće, već i smanjuju stres, a svakodnevno hodanje ili trčanje nas održava u formi.

Iz prehrane izbacite loše masnoće – Svi znamo da pržene krumpiriće i fast food nije zdravo jesti, no ipak ih jedemo. Savjet je da se unos nezdrave hrane smanji, a poveća unos voća i povrća.

Presanite pušiti – Ovo je savjet koji nas bombardira sa svih strana, no gotovo nitko ga se od pušača ne pridržava. A zbog svih negativnosti po zdravlje koje pušenje donosi trebali bi.

Alkohol konzumirajte umjereno – Umjerena konzumacija može imati pozitivne učinke na zdravlje, no pretjerivanje nije dobro, te ima upravo suprotan učinak, a može dovesti i do ovisnosti.

Svakodnevno perite zube, a ruke i više puta – Zube je potrebno prati nakon svakog jela, no najčešće ljudi peru zube prije i poslije spavanja. Također, tijekom dana diramo mnoštvo stvari, počevši od laptopa, kvake ili novca, stoga ruke često treba prati.

Pozitivnost – Pozitivan pogled na život smanjuje stres i uznemirenost. Nastojte biti smireni i imati pozitivan pogled na stvari, iako nekad i nije lako.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...