Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Savjeti koje svi znaju, no nitko ih se ne pridržava – Koji su to?

Brojni su savjeti liječnika kako živjeti zdravije i kvalitetnije, no malo tko ih se zapravo pridržava. Neke od njih pročitajte u nastavku.

Postoje stvari za koje se zna da nam pomažu da sačuvamo zdravlje, ali ih se nikako ne pridržavamo.

Doduše, nekih se pridržavamo, a nekih ne, iako bi najbolje bilo provoditi dole opisane korake.

Sve što ćemo navesti služi vama i vašem zdravlju, a što je danas važnije od zdravlja? Ništa! Pa zato pročitajte savjete koje vam donosimo, i potrudite se djelovati po tom pitanju. Na taj način ćete imati kvalitetan, zdrav i sretan život. Ne dopustite da vas lijenost ili neka loša navika sputavaju u životu. Na vama je da uradite nešto dobro za sebe. Odrecite se loših navika i prihvatite dobre.

Jako dobri savjeti za zdrav i kvalitetan život…

Potrebno je više kretanja – Vježbanje i općenito kretanje jako je važno za naše tijelo. Sve fizičke aktivnosti ne samo da jačaju mišiće, već i smanjuju stres, a svakodnevno hodanje ili trčanje nas održava u formi.

Iz prehrane izbacite loše masnoće – Svi znamo da pržene krumpiriće i fast food nije zdravo jesti, no ipak ih jedemo. Savjet je da se unos nezdrave hrane smanji, a poveća unos voća i povrća.

Presanite pušiti – Ovo je savjet koji nas bombardira sa svih strana, no gotovo nitko ga se od pušača ne pridržava. A zbog svih negativnosti po zdravlje koje pušenje donosi trebali bi.

Alkohol konzumirajte umjereno – Umjerena konzumacija može imati pozitivne učinke na zdravlje, no pretjerivanje nije dobro, te ima upravo suprotan učinak, a može dovesti i do ovisnosti.

Svakodnevno perite zube, a ruke i više puta – Zube je potrebno prati nakon svakog jela, no najčešće ljudi peru zube prije i poslije spavanja. Također, tijekom dana diramo mnoštvo stvari, počevši od laptopa, kvake ili novca, stoga ruke često treba prati.

Pozitivnost – Pozitivan pogled na život smanjuje stres i uznemirenost. Nastojte biti smireni i imati pozitivan pogled na stvari, iako nekad i nije lako.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...