Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Recept za potpuno prirodni i jako efikasni antibiotik

Na početku ovog varljivog vremena, gdje nas sa svih strana vrebaju virusi prehlade i gripe, dobro je znati se zaštititi na vrijeme.

Predstavit ćemo prirodni lijek od kurkume.

Da bi spriječili pojavu bolesti, možete ojačati organizam prirodnim i jako djelotvornim lijekom – antibiotikom, od kurkume i meda.

Recept koji vam donosimo morate zapamtiti jer će vam pomoći sada, u sezoni gripe i prehlade. Ako niste čuli za kurkumu, tada pročitajte članak Ljekovita kurkuma.

Od kurkume možete napraviti ljekovito mlijeko za jačanje imuniteta ili je jednostavno koristiti u kulinarstvu. Ukoliko je pomiješate sa blagotvornim medom tada će te dobiti jedan od najjačih prirodnih antibiotika.

Ovaj prirodni antibiotik ima jako snažno protuupalno djelovanje koje ne samo da ubija bakterije, uzročnike bolesti, nego i jača imunitet organizma. Za razliku od sintetičkih antibiotika koje možete kupiti u apotekama ovaj lijek ne izaziva nikakve neželjene efekte za vašu probavu i crijevnu mikrofloru te je u potpunosti siguran za upotrebu.

Kurkuma u sebi sadrži kurkumin, odnosno polifenol, koji je aktivni sastojak sa preko 150 terapeutskih svojstava među kojima su protuupalno, antikancerogeno i antioksidantsko.

Konzumiranjem meda i kurkume značajno će te poboljšati probavu i povećati broj dobrih bakterija u crijevima. Ovaj lijek se u narodnoj medicini koristi preko pet tisuća godina.

Dakle, naš savjet je da u sezoni, umjesto da odete u apoteku po lijek, date priliku prirodi i vidite kako to djeluje.

Potrebni sastojci za ovaj prirodni lijek: 100 g sirovog domaćeg meda i 1 žlica kurkume u prahu.

Pomiješajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i pretočite sadržaj u čistu staklenku.

Kako se lijek koristi?

Čim primijetite prve simptome prehlade ili gripe lijek uzimajte na sljedeći način:

Prvi dan – uzmite pola žličice lijeka svakih sat vremena.

Drugi dan – uzmite pola žličice svaka dva sata.

Treći dan – uzmite pola žličice tri puta dnevno.

Poželjno je da lijek ne gutate odmah već da ostavite u ustima dok se ne istopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog lijeka svi simptomi nestaju, a možete ga dodati u toplo mlijeko ili čaj.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...