Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Recept za ljekovitu tinkturu od crnog oraha

crni orah
Crni orah

Ova tinktura će vam pomoći da očistite krv i cijelo tijelo, a lako se pravi i svakako je vrijedi isprobati.

Par riječi o crnom orahu – Naime, crni orah je plemenito stablo čiji se plod od davnina koristi za čišćenje organizma i rješavanje mnogih drugih zdravstvenih tegoba.

Drvo crnog oraha može narasti do 30 metara visine, a stablo može biti široko do jedan metar. Plod crnog oraha je oko 5 centimetara velik, ali nije jestiv.

Crni orah

Ljekovita tinktura od crnog oraha

Iako plod crnog oraha nije jestiv, on u sebi krije elemente koji nam mogu pomoći, ali ako ih pravilno iskoristimo. U kožici ploda se nalaze elementi – tanin i kinon, koji su prirodne kemikalije za ubijanje parazita. Osim tanina, u tinkturi crnog oraha nalaze se jod i minerali, vitamin C i alkaloidi.

Ova tinktura će biti jako dobra, za eliminiranje parazita iz tijela, gljivica na koži, usnih ranica i herpesa.

Tinktura će spriječiti pojavu bradavica, akni, mitesera, ekcema i drugih bolesti kože. Dobra je i za liječenje simptoma hemoroida, za ublažavanje astme i zaustavljanje proljeva.

Tinktura napravljena od crnog oraha dobro će doći za liječenje prehlade i bolesti dišnog sustava.

Poznata je kao prirodno sredstvo koje jako dobro čisti krv od toksina i otrova, a često se koristi i u slučajevima prevencije nastanka tumora i raka. Posebnost ove tinkture je ta što čisti od parazita jer bez obzira na to koliko je organizam zdrav i čist od toksina, u njemu se mogu nalaziti paraziti. Prisutnost parazita i njihovo širenje u organizmu može dovesti do mnogih zdravstvenih tegoba.

Dobro je znati: Paraziti u našem tijelu mogu prouzrokovati; astmu, rak, alergiju, glavobolje, artritis, anemiju, upalu jetre, bolesti srca, anoreksiju i neke druge zdravstvene poteškoće.

Recept za tinkturu od crnog oraha

Tinktura se koristi u malim količinama, kada je potrebno. Pripremite je prema receptu koji donosimo u nastavku, i koristite kako smo naveli u uputama.

Potrebni sastojci:

  • 10 mladih oraha
  • pola litre alkohola od 50%
  • limun

Priprema: Operite orahe i stavite ih u staklenku. Pazite da orasi ne budu previše zreli niti previše mladi. Veličina treba da bude skoro kao kod zrelih oraha. Prelijte orahe alkoholom i termički zatvorite. Nakon 48 sati dodajte kriške limuna. Tada već možete koristiti tinkturu od oraha.

Tinktura se koristi u kapima 6 dana

Kako bi pravilno koristili tinkturu, a da ne pretjerate, koristite ju ovako:

  1. dan – kap tinkture u pola čaše mlake vode
  2. dan – dvije kapi
  3. dan – tri kapi
  4. dan – četiri kapi
  5. dan – pet kapi tinkture
  6. dan – dvije žličice tinkture na čašu vode

Nakon što stavite kapi tinkture od crnog oraha u vodu nemojte ju odmah piti nego pričekajte 10-15 minuta. Nakon što ste ju pili jedan cijeli tjedan, idućeg tjedna pijte samo jedan dan, i to po dvije žličice u čaši vode. Nakon dva tjedna napravite pauzu od 2 tjedna.

VAŽNO: Osobe koje imaju probleme s bubrezima ili jetrom trebaju pažljivo koristiti crni orah. Trudnice i dojilje trebaju ga izbjegavati.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...