Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Recept za ljekovitu tinkturu od crnog oraha

crni orah
Crni orah

Ova tinktura će vam pomoći da očistite krv i cijelo tijelo, a lako se pravi i svakako je vrijedi isprobati.

Par riječi o crnom orahu – Naime, crni orah je plemenito stablo čiji se plod od davnina koristi za čišćenje organizma i rješavanje mnogih drugih zdravstvenih tegoba.

Drvo crnog oraha može narasti do 30 metara visine, a stablo može biti široko do jedan metar. Plod crnog oraha je oko 5 centimetara velik, ali nije jestiv.

Crni orah

Ljekovita tinktura od crnog oraha

Iako plod crnog oraha nije jestiv, on u sebi krije elemente koji nam mogu pomoći, ali ako ih pravilno iskoristimo. U kožici ploda se nalaze elementi – tanin i kinon, koji su prirodne kemikalije za ubijanje parazita. Osim tanina, u tinkturi crnog oraha nalaze se jod i minerali, vitamin C i alkaloidi.

Ova tinktura će biti jako dobra, za eliminiranje parazita iz tijela, gljivica na koži, usnih ranica i herpesa.

Tinktura će spriječiti pojavu bradavica, akni, mitesera, ekcema i drugih bolesti kože. Dobra je i za liječenje simptoma hemoroida, za ublažavanje astme i zaustavljanje proljeva.

Tinktura napravljena od crnog oraha dobro će doći za liječenje prehlade i bolesti dišnog sustava.

Poznata je kao prirodno sredstvo koje jako dobro čisti krv od toksina i otrova, a često se koristi i u slučajevima prevencije nastanka tumora i raka. Posebnost ove tinkture je ta što čisti od parazita jer bez obzira na to koliko je organizam zdrav i čist od toksina, u njemu se mogu nalaziti paraziti. Prisutnost parazita i njihovo širenje u organizmu može dovesti do mnogih zdravstvenih tegoba.

Dobro je znati: Paraziti u našem tijelu mogu prouzrokovati; astmu, rak, alergiju, glavobolje, artritis, anemiju, upalu jetre, bolesti srca, anoreksiju i neke druge zdravstvene poteškoće.

Recept za tinkturu od crnog oraha

Tinktura se koristi u malim količinama, kada je potrebno. Pripremite je prema receptu koji donosimo u nastavku, i koristite kako smo naveli u uputama.

Potrebni sastojci:

  • 10 mladih oraha
  • pola litre alkohola od 50%
  • limun

Priprema: Operite orahe i stavite ih u staklenku. Pazite da orasi ne budu previše zreli niti previše mladi. Veličina treba da bude skoro kao kod zrelih oraha. Prelijte orahe alkoholom i termički zatvorite. Nakon 48 sati dodajte kriške limuna. Tada već možete koristiti tinkturu od oraha.

Tinktura se koristi u kapima 6 dana

Kako bi pravilno koristili tinkturu, a da ne pretjerate, koristite ju ovako:

  1. dan – kap tinkture u pola čaše mlake vode
  2. dan – dvije kapi
  3. dan – tri kapi
  4. dan – četiri kapi
  5. dan – pet kapi tinkture
  6. dan – dvije žličice tinkture na čašu vode

Nakon što stavite kapi tinkture od crnog oraha u vodu nemojte ju odmah piti nego pričekajte 10-15 minuta. Nakon što ste ju pili jedan cijeli tjedan, idućeg tjedna pijte samo jedan dan, i to po dvije žličice u čaši vode. Nakon dva tjedna napravite pauzu od 2 tjedna.

VAŽNO: Osobe koje imaju probleme s bubrezima ili jetrom trebaju pažljivo koristiti crni orah. Trudnice i dojilje trebaju ga izbjegavati.

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...