Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Recept: Prirodni lijek protiv kašlja za odrasle i djecu

za kasalj
Prirodni lijek protiv kašlja

Ako imate problema sa upornim kašljem, posebno u ovim hladnim mjesecima, kada nas napadaju razni virusi – evo prirodni lijek za vas. Naučite sami napraviti lijek za kašalj.

U nastavku teksta predstavit ćemo recept za potpuno prirodni lijek protiv kašlja.

Nastavite sa čitanjem, a osim ovog teksta u nastavku možete pronaći još neke poveznice prema drugim receptima za lijek za uporni kašalj.

[mks_button size=”medium” title=”Lijek za kašalj, za djecu i odrasle” style=”rounded” url=”https://alternativa.hr/recept/recept-lijek-protiv-kaslja-za-odrasle-i-djecu/” target=”_self” bg_color=”#ddc196″ txt_color=”#000000″ icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Mnogi su posvjedočili kako je ovaj lijek jako efikasan pa ga valja isprobati.

Zbog čega nastaje kašalj?

Prije nego napišemo recept, da se dotaknemo teme kašlja. Naime, kašalj je najčešća pojava u zimskim mjesecima, odnosno za vrijeme hladni dana, kada nas napadaju virusne infekcije grla ili nosa.

Osim toga, kašalj se može pojaviti kao posljedica izlaganja nekih biljnih tvari, isparavanja kiselina, amonijaka, nekih proizvoda za čišćenje, zagađene životne sredine, ali i kao rezultat smoga i dima.

[mks_button size=”medium” title=”Prirodni sirup za bronhitis” style=”rounded” url=”https://alternativa.hr/recept/sirup-za-uporni-kasalj-kada-imate-bronhitis/” target=”_self” bg_color=”#eeee22″ txt_color=”#000000″ icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Bronhitis je malo teži oblik kašlja, koji se pojavi iznenada obično zbog virusne infekcije koja pogađa dišne putove. Simptomi bronhitisa uključuju curenje ili začepljenje nosa te bol u grlu. Kašalj je defanzivni mehanizam za protjerivanje sluznog sekreta iz našeg tijela.

To znači da je kašalj dobar – ali samo ako je riječ o produktivnom kašlju. Naime, suhi i naporni kašalj daje suprotan efekt – ne izbacuje nakupljeni sekret, a pored toga nas umara i još više oslabljuje naš organizam.

Prirodni lijek protiv kašlja

Lijek koji ćemo predstaviti u nastavku je dobar jer izaziva produktivni kašalj, a uz to će pomoći organizmu da se odupre virusima.

Recept za prirodni lijek za kašalj

Potrebne sastojke možete pronaći u kuhinji, a priprema lijeka je jako jednostavna. Svakako isprobajte ovaj lijek protiv kašlja.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 žumance
  • ¼ šalice sode bikarbone
  • 250 ml mlijeka

Način pripreme lijeka: Prvo stavite mlijeko na vatru da prokuha. Nakon toga pustite mlijeko da se ohladi na nekih 35C stupnjeva, pa u njega dodajte maslinovo ulje, med i konačno žumance i sodu bikarbonu. Lijek je spreman za konzumiranje.

Način primjene lijeka: Ovaj lijek treba konzumirati u večernjim satima prije spavanja. Kura liječenja treba da traje najmanje 5 dana.

[mks_button size=”medium” title=”Prirodni lijek za kašalj” style=”rounded” url=”https://alternativa.hr/recept/prirodni-lijek-za-kasalj-i-druge-simptome-prehlade/” target=”_self” bg_color=”#abd68d” txt_color=”#000000″ icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Mnogi svjedoče o efikasnosti ovog lijeka. Kažu da liječi i najuporniji kašalj, a posebno je dobar jer se primjenjuje i kod djece i kod odraslih.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...