Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni melem protiv bolova od samo 3 sastojka

protiv bolova
Melem protiv bolova

Napisat ćemo recept pa da sami sebi možete napraviti melem protiv bolova. Ovaj prirodni lijek će mnogima dobro doći, a priprema se od lako dostupnih namirnica.

Mnogi ne znaju, ali crvena paprika može da ublaži različite vrste bolova, i baš je ona glavni sastojak ovog melema.

Osim što može ublažiti bolove, crvena paprika ima i druge dobre osobine, no o njima nekom drugom prilikom.

Vratimo se ovom prirodnom melemu, pa da nastavimo sa temom.

Melem koji pravite od paprike dobro će doći kod različitih bolova. Pomoću njega možete ublažiti ili u potpunosti ukloniti bolove na bilo kojem dijelu tijela.

Paprika je tako djelotvorna zbog aktivne tvari pod nazivom kapsaicin. Baš nam taj sastojak pomaže ukloniti bolove, a dobro djeluje i na živčani sustav. Tvar P, u našem organizmu je neurotransmiter koji emitira informaciju koju prepoznajemo kao bol. Kapsaicin iz paprike blokira tvar P i time ublažava ili u potpunosti uklanja osjećaj boli.

Melem protiv bolova

Ovaj melem može zaustaviti glavobolju, migrenu,  bolove uzrokovane artritisom, modrice, kao i ostale vrste bolova.

Recept za melem protiv bolova

U nastavku donosimo kratki, i dosta jednostavni recept za efikasan prirodni lijek protiv bolova.

Potrebni sastojci:

  • 250 mililitara maslinovog ulja
  • 2 žlice crvene paprike
  • 15 grama pčelinjeg voska

Priprema melema: Zagrijte maslinovo ulje zajedno s crvenom paprikom u posudi, ali na pari, tek toliko da je ulje jače toplo. Isključite kolo štednjaka i ostavite smjesu da stoji oko 20 minuta. Nakon toga još jednom zagrijte i pustite da se ohladi, pa ponovite i treći put tako.

Nakon toga procijedite ulje kroz gustu gazu i ostavite ga na stranu. Zagrijte vosak u posudi dok se potpuno ne otopi, a zatim dodajte ulje u njega i dobro promiješajte. Melem koji ste dobili pretočite u neku manju staklenku i ostavite ga da se ohladi i stvrdne.

Način korištenja: Ako osjetite bol u mišićima ili zglobovima nanesite melem na bolno mjesto. Nakon što ste nanijeli melem na bolno mjesto operite ruke dobro i pazite da ne dodirujete oči.

NAPOMENA: Nemojte melem nanositi na otvorene rane jer će on dodatno da izazove bolove.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...