Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni melem protiv bolova od samo 3 sastojka

protiv bolova
Melem protiv bolova

Napisat ćemo recept pa da sami sebi možete napraviti melem protiv bolova. Ovaj prirodni lijek će mnogima dobro doći, a priprema se od lako dostupnih namirnica.

Mnogi ne znaju, ali crvena paprika može da ublaži različite vrste bolova, i baš je ona glavni sastojak ovog melema.

Osim što može ublažiti bolove, crvena paprika ima i druge dobre osobine, no o njima nekom drugom prilikom.

Vratimo se ovom prirodnom melemu, pa da nastavimo sa temom.

Melem koji pravite od paprike dobro će doći kod različitih bolova. Pomoću njega možete ublažiti ili u potpunosti ukloniti bolove na bilo kojem dijelu tijela.

Paprika je tako djelotvorna zbog aktivne tvari pod nazivom kapsaicin. Baš nam taj sastojak pomaže ukloniti bolove, a dobro djeluje i na živčani sustav. Tvar P, u našem organizmu je neurotransmiter koji emitira informaciju koju prepoznajemo kao bol. Kapsaicin iz paprike blokira tvar P i time ublažava ili u potpunosti uklanja osjećaj boli.

Melem protiv bolova

Ovaj melem može zaustaviti glavobolju, migrenu,  bolove uzrokovane artritisom, modrice, kao i ostale vrste bolova.

Recept za melem protiv bolova

U nastavku donosimo kratki, i dosta jednostavni recept za efikasan prirodni lijek protiv bolova.

Potrebni sastojci:

  • 250 mililitara maslinovog ulja
  • 2 žlice crvene paprike
  • 15 grama pčelinjeg voska

Priprema melema: Zagrijte maslinovo ulje zajedno s crvenom paprikom u posudi, ali na pari, tek toliko da je ulje jače toplo. Isključite kolo štednjaka i ostavite smjesu da stoji oko 20 minuta. Nakon toga još jednom zagrijte i pustite da se ohladi, pa ponovite i treći put tako.

Nakon toga procijedite ulje kroz gustu gazu i ostavite ga na stranu. Zagrijte vosak u posudi dok se potpuno ne otopi, a zatim dodajte ulje u njega i dobro promiješajte. Melem koji ste dobili pretočite u neku manju staklenku i ostavite ga da se ohladi i stvrdne.

Način korištenja: Ako osjetite bol u mišićima ili zglobovima nanesite melem na bolno mjesto. Nakon što ste nanijeli melem na bolno mjesto operite ruke dobro i pazite da ne dodirujete oči.

NAPOMENA: Nemojte melem nanositi na otvorene rane jer će on dodatno da izazove bolove.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...