Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni lijek za upaljeno i bolno grlo

upala grla prirodni lijek
Foto: Pixabay / Kašalj

Upala grla i bolovi u grlu mogu biti uzrokovani virusima, bakterijama, peludi, prašinom i drugim uzročnicima. Zajedničko je ipak, bez obzira na uzrok, da se grlobolja očituje na sluznici grla i krajnicima (mandulama) ako ih osoba ima. Upala grla može se i kući liječiti, a ovo je prirodni lijek.

Ako imate problema sa takvim virusnim ili bakterijskim problemima, možete pokušati prirodni lijek koji donosimo u nastavku.

Napisat ćemo recept za prirodni lijek koji jako dobro liječi upalu grla i glasnica, štiti sluznicu grla i suzbija osjećaj boli.

Grlobolja

Još malo na temu grlobolje

Kada se pojavi bol u grlu, vjerojatno će doći do crvenila sluznice, pojavit će se osjećaj da grlo grebe, pa se mogu pojaviti i poteškoće sa gutanjem.

Simptomi na sreću brzo prolaze, no ako traju duže i ometaju vas, svakako možete isprobati sa kućnim liječenjem.

Prije nego napišemo recept za lijek protiv grlobolje, da spomenemo simptome koji će se pojaviti ako imate upalu grla.

Simptomi upale grla:

  • bol i peckanje u grlu
  • otežano gutanje
  • kašalj
  • povišena temperatura

Uzroci upale grla:

  • virusi
  • bakterije

Najčešće se javljaju u hladnijem dijelu godine, na jesen ili zimu.  Posebno se pripazite u tom periodu, i potrudite se preventivno djelovati.

Ako ste ipak zaradili upalu, možete je liječiti kod kuće, uz pomoć lijeka koji donosimo u nastavku.

Recept za lijek – Liječiti upalu grla i glasnica

Ako imate upalu grla i glasnica isprobajte ovaj prirodni lijek. U nastavku ćemo napisati recept za lijek protiv upale grla. Ako vas je uhvatila upala grla, ovo je dobar prirodni lijek.

Potrebni sastojci:

  • 2 mjerice maslaca (domaćeg)
  • 2 mjerice meda (domaćeg planinskog)
  • 1 mjerica kurkume u prahu

Mjerica može biti neka žlica ili manja šalica.

Priprema lijeka: Sve spomenute sastojke pomiješati u pravilnom omjeru (po mjericama), pa lijek treba uzimati više puta tijekom dana. Lijek se uzima tako da se 1 mala žličica polako rastopi u ustima i pusti da mješavina klizi niz grlo.

Kurkuma djeluje izrazito antibakterijski i protuupalno, maslac oblaže upaljeno grlo i posebno je dobar kod suhog i nadražujućeg kašlja, a med blagotvorno djeluje na upaljeno grlo.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...