Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni lijek za liječenje išijasa

otkriven lijek protiv išijasa
Bolovi u leđima

Išijas je bolest uzrokovana degenerativnim promjenama i preranim starenjem diskova između pršljenova kičme. Što da vam kažemo da je otkriven lijek protiv išijasa?

Osim toga, išijas se može pojaviti kao posljedica nepravilnog sjedenja i hodanja, nošenja visokih potpetica, istezanja mišića ili podizanja teškog tereta ili viška tjelesne težine. Oštećen disk i upala živaca može izazvati išijas.

Najčešći simptomi su bol i ukočenost u lumbalnom dijelu kičme koja se obično pojavi nakon određenog napora, savijanja ili podizanja.

Bol možemo opisati kao oštru i jaku, koja se javlja privremeno ili ostaje trajno neko vrijeme. Svaki fizički napor, kašljanje ili kihanje, u slučaju išijasa prati i ukočenost. Podizanje noge u ležećem položaju dolazi do rastezanja živca išijasa i pojave boli.

Napravite prirodni lijek protiv išijasa

Mnoge osobe koje su patile od išijasa svjedoče kako im je ovaj prirodni lijek pomogao. Kažu da je efikasan, a kako je priprema jednostavna, ne vidimo razloga da ga i sami ne isprobate.

Sastojci za lijek:

  • 4 režnja bijelog luka
  • 200 ml mlijeka

Priprema lijeka: Prvo zgnječite i usitnite režnjeve bijelog luka, stavite ih u mlijeko i kuhajte na srednjoj temperaturi par minuta. Pred kraj pustite da mlijeko proključa pa sklonite sa kola. Kada se ohladi dovoljno da se može piti, možete mlijeko zasladiti medom i popiti dok je toplo. Za najbolji efekt liječenja trebali bi popiti barem 2 decilitre ovog mlijeka na dan. Pijte kroz neki period, dok ne osjetite poboljšanje.

Za kraj malo o bolesti, simptomima i trenutku kada je potrebno posjetiti liječnika.

Simptomi išijasa

Išijas je stanje kada se bol javlja iz donjeg dijela kralježnice, koja putuje prema stražnjici i nogama. Ako imate išijas moguće je da osjetite bol duž čitavog puta živca, a intenzitet boli može varirati. Možete osjećati blage ili oštre bolove, slabo peckanje ili neku sličnu nelagodu.

Ponekad možete osjetiti nešto poput strujnog udara. Bol može biti puno veća kada kašljete ili kišete, a dugoročno sjedenje može pojačati simptome.

Išijas je specifičan po tome što obično zahvaća samo jednu stranu vašeg tijela.

Još jedna posebna stvar za išijas je to da neki ljudi znaju imat i ukočenost, trnce ili slabost u mišićima kod zahvaćene noge ili stopala. Također, neke osobe imaju bol u jednom dijelu noge a ukočenost u drugom dijelu.

Kada je vrijeme za posjetiti liječnika?

Blagi išijas obično prođe sam, kroz određen vremenski period. Ipak, ako sami sebi ne možete pomoći, i smatrate da išijas traje duže nego bi trebao, svakako se možete obratiti liječniku.

Tražite hitnu medicinsku skrb ako:

  • iznenadno osjetite tešku bol u donjem dijelu leđa ili ukočenosti ili slabost mišića vaše noge
  • bol prati tešku ozljedu poput automobilske nesreće
  • imate problema s kontroliranjem mokraćnog mjehura

Fizikalna terapija

Par riječi za kraj: Išijasu pogoduje sjedilački način života. Posebno su pogođene osobe koje se slabo ili nikako ne kreću, koje imaju prekomjernu tjelesnu masu, previše mekan madrac, loše držanje tijela, spuštena stopala ili nose visoke potpetice. Ako vas muče akutni bolovi ne podižite ništa teže od pet kilograma. Težinu predmeta koji dižete prenosite na savijena koljena i ruke, a ne na leđa. Teške predmete ne vucite, već ih gurajte.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...