Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Prirodni lijek protiv prehlade – Sljez i bijeli luk

prehlada
Prirodni lijek protiv prehlade

Ova kombinacija pomoći će protiv prehlade gotovo sigurno. Prirodni lijek od bijelog luka i sljeza pokazao se jako djelotvornim u liječenju prehlade, pa ne vidimo razloga da i vi ne isprobate.

Začepljen nos, peckanje u grlu, suhi kašalj i povišena temperatura često se liječe antibioticima, no u slučaju da imate viruse kao uzročnike bolesti antibiotici vam neće pomoći.

Biljke su, tvrde mnogi liječnici, još uvijek slabo zastupljene u liječenju virusnih oboljenja. Unatoč tome što se dokazala njihova učinkovitost, mnogi još uvijek zaobilaze prirodna rješenja za određene bolesti. Uzmimo na primjer, za suhu sluznicu grla i dišnih putova treba piti čaj od sljeza, što rijetko činimo. Ovaj čaj je dobar jer smiruje nadražaj na kašalj, ublažava njegove simptome i olakšava disanje.

Prirodni lijek protiv prehlade

Čaj od sljeza je dobar protiv takozvanog suhog kašlja, a mogu ga piti trudnice i djeca. Osim sljeza, bijeli luk će vam sigurno biti od pomoći. Mnogi ga se užasavaju, posebno zbog neprijatnog mirisa, ali je bijeli luk itekako dobar prirodni lijek. Ova namirnica djeluje kao prirodni antibiotik.

Ako baš ne možete podnijeti zadah od bijelog luka, preporučujemo da ga prije upotrebe lagano skuhate. Nakon što ste skuhali bijeli luk, popijte vodu kada se lagano ohladi a komade bijelog luka pojedite.

Bijeli luk je namirnica koja se koristi u različitim prilikama. Jako je ljekovit i o tome smo pisali. Pročitajte članak „Zanimljive stvari o bijelom luku“.

Bijeli luk također smiruje noćni kašalj. Zbog toga je i dobar u ovom kontekstu u kojem ga trenutno spominjemo. Ako nemate domaći bijeli luk, ili ne podnosite miris i okus, možete kupiti kapsule bijelog luka koje progutate a one se rastope u želucu da bijeli luk uradi svoje.

Bijeli luk i sljez

Za kraj kratki zaključak: Sljez će pomoći protiv simptoma koji prate prehladu. Sluznice će biti manje iritirane, a protiv virusa u tijelu će se boriti bijeli luk. Ovo je odlična kombinacija protiv prehlade, pa valja isprobati.

Za dodatnu pomoć možete iskoristiti snagu domaćeg meda. Naime, med je neizostavan u liječenju upale grla i dišnih putova. Djeluje antibakterijski, a najbolje ga je piti rastopljenog u mlijeku ili čaju. Ipak najbolje djeluje kada se ne miješa s drugim namirnicama.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...