Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Prirodni lijek protiv gljivica: Saznajte koji su dobri pa odaberite za sebe najbolji

jogurt
Jogurt

Gljivice zadaju probleme mnogima, a mogu se pojaviti na gotovo svakom dijelu tijela. Kada se liječe, najvažnije stvari su strpljenje i upornost.

Naime, ako se gljivice ne liječe temeljito, sasvim je uobičajena pojava da se nakon kratkog vremena bolest ponovno vrati. Da bi liječenje gljivica bilo što uspješnije treba se poslužiti svim raspoloživim sredstvima. Strpljenje i ustrajnost su ključ uspjeha.

Prije nego što se zaputite u apoteku, pokušajte liječiti gljivice prirodnim preparatima. Napisat ćemo koji su to prirodni lijekovi protiv gljivica. Vi se odlučite za onaj koji vama najbolje odgovara.

Jogurt

Prirodni lijek protiv gljivica

Neki od prirodnih lijekova djeluju direktno, kao sredstvo za uništavanje ove napasti, dok će drugi indirektno pomoći našem organizmu da suzbije infekciju te će spriječiti ponovnu pojavu gljivica.

Kada se govori o liječenju gljivica, svoje mjesto u tom kontekstu uvijek ima bijeli luk. Mnogi kažu, a mi se s razlogom slažemo, da je bijeli luk najbolji prirodni lijek protiv gljivica. Usitnjen ili zarezan primjenjuje se direktno na oblast zahvaćenu gljivicama i obično veoma brzo donosi olakšanje. Da bi se postiglo potpuno izlječenje potrebno ga je koristiti kontinuirano tijekom dužeg vremenskog perioda. Bijeli luk možete jesti sirov tijekom dana, da pomognete organizmu da djeluje iznutra – kroz imunološki sustav.

Možda čudno na prvu, ali je jogurt odličan protiv gljivica. Ovaj osvježavajući napitak u sebi sadrži takozvane “dobre bakterije” koje su veoma korisne u borbi protiv gljivica. Ovo je namirnica koju slobodno možete koristiti za tretiranje kože i sluzokože, izvana i iznutra. Znači, može se jednostavno utrljati na vidljiva i lako dostupna oboljela mjesta, ali isto tako možete jogurtom namočiti tampon ako je potrebno primijeniti ga iznutra. Savjet, ne treba ga ostavljati da djeluje tijekom dužeg vremena, jer tada ima tendenciju da izazove suprotan efekt. Najbolje je da se potpuno ispere nakon nekoliko minuta djelovanja jer je za to vrijeme već obavio svoj zadatak. Ovaj proces treba ponoviti nekoliko puta tijekom dana. Danas se jogurt često koristi za suzbijanje gljivica u slučaju bijelog pranja, te niza drugih sličnih oboljenja.

Za suzbijanje raznih bolesti kože i sluzokože dobar je jabučni ocat. Jabučni ocat se također može koristiti iznutra i izvana. Međutim, pošto je ovo veoma jaka supstanca, za tretiranje gljivičnih oboljenja preporučuje se primjena u razblaženom obliku, sa vodom naravno. Ova terapija može biti naročito djelotvorna ako se kombinira uz terapiju sa bijelim lukom. Samo, nemojte nikako koristiti obični, bijeli ocat! On čak može razbuktati razmnožavanje gljivica. Pravi prirodni jabučni ocat pomoći će u mnogim situacijama. Svakako ga je dobro imati kod kuće.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...