Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Prirodni lijek protiv dječjeg bronhitisa

Svi smo osjetljivi na djecu, i to s razlogom. Naime, djeca se česte ne znaju sama čuvati i paziti na svoje zdravlje, pa smo mi tu da ih uputimo i zaštitimo.

Mlađa djeca dosta često obolijevaju od akutnog bronhitisa a ukoliko se on ne izliječi na vrijeme ova bolest vrlo lako dovodi do pojave kroničnog bronhitisa.

Akutni bronhitis je jedna od najčešćih dijagnoza u ambulanti opće prakse. Kašalj je najčešći simptom akutnog bronhitisa a nakon nekoliko dana počinje izbacivanje sekreta uz propratne simptome kao što su kratkotrajno lako povišena temperatura, dispneja, promuklost, osjećaj struganja ili pištanja u grudima i malaksalost.

Dječji bronhitis se u medicini najčešće liječi antibioticima, a već smo prije pisali o njima i lošim karakteristikama ovih lijekova. U svakodnevnoj liječničkoj praksi se antibiotici prečesto propisuju, što vodi povećanju rezistencije na lijekove, neželjenim efektima i nepotrebnim troškovima liječenja.

Da bi to izbjegli dobro je okrenuti se sa prirodi jer nam ona nudi odličan lijek protiv bronhitisa a to je guščja mast.

Naime, narodna medicina cijeni guščju mast kada su u pitanju bolesti dišnih organa. U današnje vrijeme jedini problem kod ove vrste liječenja može biti pronalazak guščje masti. Nekada je skoro svaka seoska kuća u svom dvorištu imala bar po jedan par ovih domaćih životinja i u to vrijeme su se bolesti respiratornih organa liječile guščjom mašću. Danas je situacija i u selima drugačija mada se guske još uvijek mogu pronaći.

Liječenje bronhitisa prirodnim putem – Uz pomoć guščje masti

Guščju mast u debljem sloju namazati djetetu na gole grudi. Tretirano mjesto prekriti gazom ili krpom da ne uprlja odjeću. Za vrijeme tretmana dijete staviti u ležeći položaj i utopliti, odnosno prekriti ga pokrivačem preko grudi. Dijete bi tako trebalo da miruje bar jedan sat. Tijekom dana ovo ponoviti bar dva puta. Treći put (uvečer prije spavanja) ponoviti postupak i ostaviti guščju mast djetetu na grudima da djeluje tijekom cijele noći. Preko dana dobro je davati djetetu da pije što toplije mlijeko u kojem je rastvoren med. Na jednu šalicu mlijeka stavlja se jedna jušna žlica meda. U nedostatku meda može poslužiti i šerbet. Sve ovo ponavljati nekoliko dana, točnije dok se ne postigne potpuno izlječenje.

Važno je napomenuti da se ovaj recept liječenja može primijeniti i na odraslim osobama.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...