Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni lijek: Odličan lijek za djecu – uklanja teški kašalj i čisti pluća od nakupljene sluzi

oblozi od maslinovog ulja protiv kašlja
Foto: Pixabay / Liječnički set

Svi po nekada imamo problema sa suhim i upornim kašljem. Osim što je tako uporan, kašalj nadražuje sluznicu i može da dovede do još većih komplikacija. Oblozi od maslinovog ulja djeluju jako dobro protiv kašlja, u nastavku je recept i primjena.

Svakako ga želimo liječiti, ali prije nego se odlučimo otići u ljekarnu, možda je dobro isprobati neki prirodni lijek za kašalj.

Prije smo već pisali o upornom kašlju, ali ovom prilikom želimo predstaviti prirodni lijek za djecu.

Obloge od meda pokazale su se efikasnim u borbi protiv suhog kašlja, a posebno su dobre za zaustavljanje kašlja kod djece.

Oblog protiv kašlja

Naučite pripremiti obloge protiv kašlja

Za ovaj lijek vam ne treba mnogo. Dovoljno je da imate 3 namirnice i malo dobre volje.

Vremena ne treba mnogo, pa svakako isprobajte.

Potrebni sastojci:

Pripremite obloge prema našim uputama: Prvo trebate pomiješati malo brašna i maslinovog ulja, pa to dobro umiješati. Kada ste smjesu umijesili, dodajte i med. Još jednom smjesu dobro izmiješajte kako biste dobili homogenu masu, pa je stavite na salvetu. Preko toga stavite gazu.

Gazu postavljate na leđa ili na prsa. Učvrstite je zavojem ili nečim što može zaustaviti pomicanje obloga. Ako ste ovaj oblog radili za liječenje kašlja kod djeteta, predlažemo da ga postavite 3 sata prije nego dijete krene na spavanje. Ovi oblozi od maslinovog ulja pomažu protiv kašlja, i vrijedi ih isprobati.

Kada se koriste medeni oblozi?

Kod kašlja, medeni oblozi mogu se primjenjivati kod djece starije od 6 mjeseci. Dijete ne smije imati kožna oboljenja i povrede na koži.

OPREZ: Treba obratiti pažnju da dijete nema alergiju na pčelinje proizvode. To možete provjeriti na način da stavite manju količinu meda na tijelo djeteta. Ako se pojavi crvenilo ili oteklina, to ukazuje na vjerojatnu alergijsku reakciju. U tom slučaju nikako ne liječite dijete ovim oblogama. Također, nemojte dijete liječiti ovim oblogama ako ima tjelesnu temperaturu iznad 37C.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...