Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recept

Prirodni lijek koji regulira visoki šećer u krvi

lijek
Prirodni lijek za dijabetes

Koristimo priliku da napišemo recept za prirodni lijek koji uspješno regulira povišenu razinu šećera u krvi. Sami ga pripremite kod kuće, i uzimajte kako je navedeno u tekstu.

Dijabetes je na žalost česta bolest i mnogi se muče s njom. Na sreću, postoje lijekovi koji pomažu da se razina šećera drži u normalnim granicama, ali malo tko zna da postoje i prirodni lijekovi za dijabetes. Ovom prilikom ćemo predstaviti tek jedan, a nekada kasnije još neke.

Ako patite od dijabetesa jako je važno održavati zdravu prehranu, birati namirnice i osloboditi se stresa i nervoze. Osim toga, lijek se mora uzimati, kako je liječnik propisao. Ako pak imate slabije izražen povišen šećer u krvi, ovaj recept za lijek mogao bi vam dobro doći.

Lijek za visok šećer u krvi

Prirodni lijek za dijabetes

U nastavku ćemo napisati recept za pripremu lijeka, a kasnije i način na koji se uzima i u kojim dozama. Sastojci su lako dostupni pa nema razloga da ga ne isprobate.

VAŽNO: Ako imate uspostavljenu dijagnozu i savjet liječnika o načinu liječenje dijabetesa, tada ovaj lijek uzimajte samo uz dogovor sa vašim liječnikom. Nemojte pokušavati liječiti dijabetes na svoju ruku, bez stručnog savjetovanja.

Sastojci potrebni za lijek su:

  • 3-5 korijena hrena
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1/2 litre piva
  • 1 šalica jabukovog octa

Priprema lijeka: Operite korijen hrena (ne treba ga oguliti, ali možete), i stavite ga u posudu sa vodom. U tu istu posudu dodajte jabukov ocat, pa pustite da stoji 15 do 20 minuta. Nakon toga izvadite hren i sameljite ga ili ga naribajte. Sameljite i češnjak, pa ga pomiješajte sa hrenom. Stavite hren i bijeli luk u staklenku i natočite pivo. Zatvorite staklenku i čuvajte sadržaj 10 dana na hladnom i tamnom mjestu.

Primjena: Nakon 10 dana mješavina je spremna za upotrebu. Možete uzimati po 1 čajnu žličicu 3 puta na dan, prva dva dana. Nakon toga uzimajte jednu jušnu žlicu 3 puta dnevno. Čitav tretman liječenja traje mjesec dana.

Provjerite još i ovo

Zdravlje

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...