Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Recepti

Prirodni lijek koji regulira visoki šećer u krvi

lijek
Prirodni lijek za dijabetes

Koristimo priliku da napišemo recept za prirodni lijek koji uspješno regulira povišenu razinu šećera u krvi. Sami ga pripremite kod kuće, i uzimajte kako je navedeno u tekstu.

Dijabetes je na žalost česta bolest i mnogi se muče s njom. Na sreću, postoje lijekovi koji pomažu da se razina šećera drži u normalnim granicama, ali malo tko zna da postoje i prirodni lijekovi za dijabetes. Ovom prilikom ćemo predstaviti tek jedan, a nekada kasnije još neke.

Ako patite od dijabetesa jako je važno održavati zdravu prehranu, birati namirnice i osloboditi se stresa i nervoze. Osim toga, lijek se mora uzimati, kako je liječnik propisao. Ako pak imate slabije izražen povišen šećer u krvi, ovaj recept za lijek mogao bi vam dobro doći.

Lijek za visok šećer u krvi

Prirodni lijek za dijabetes

U nastavku ćemo napisati recept za pripremu lijeka, a kasnije i način na koji se uzima i u kojim dozama. Sastojci su lako dostupni pa nema razloga da ga ne isprobate.

VAŽNO: Ako imate uspostavljenu dijagnozu i savjet liječnika o načinu liječenje dijabetesa, tada ovaj lijek uzimajte samo uz dogovor sa vašim liječnikom. Nemojte pokušavati liječiti dijabetes na svoju ruku, bez stručnog savjetovanja.

Sastojci potrebni za lijek su:

  • 3-5 korijena hrena
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1/2 litre piva
  • 1 šalica jabukovog octa

Priprema lijeka: Operite korijen hrena (ne treba ga oguliti, ali možete), i stavite ga u posudu sa vodom. U tu istu posudu dodajte jabukov ocat, pa pustite da stoji 15 do 20 minuta. Nakon toga izvadite hren i sameljite ga ili ga naribajte. Sameljite i češnjak, pa ga pomiješajte sa hrenom. Stavite hren i bijeli luk u staklenku i natočite pivo. Zatvorite staklenku i čuvajte sadržaj 10 dana na hladnom i tamnom mjestu.

Primjena: Nakon 10 dana mješavina je spremna za upotrebu. Možete uzimati po 1 čajnu žličicu 3 puta na dan, prva dva dana. Nakon toga uzimajte jednu jušnu žlicu 3 puta dnevno. Čitav tretman liječenja traje mjesec dana.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...