Ovaj prirodni antibiotik mnogima će dobro doći. Sa njim se možete riješiti različitih infekcija, a u nstavku teksta saznajte i kojih to…
Lijek se pravi u obliku tonika, a recept je lako pratiti.
Tonik koji spominjemo pravi se slično kao i sve tinkture, sa različitim travama i tekućinom, u ovom slučaju sa octom.
Prirodni antibiotik protiv virusa i gljivica
Prirodni tonikNapisat ćemo recept za prirodni tonik, točnije antibiotik koji je dobar protiv virusa, parazita i gljivica. Ovaj tonik pomaže organizmu da regulira kiselost, odnosno alkalnu ravnotežu.
Ako budete koristili jabučni ocat organskog porijekla, koji nije rafiniran, tonik će u sebi imati kolonije dobrih bakterija i gljivica, koje dobro rade u našem organizmu.
Važno: kada radite tonik, koristite prirodne sastojke.
Za pripremu lijeka trebat će vam:
- svježa Habanero papričica (ili pronađite najžešći papar koji možete)
- glavica češnjaka
- bijela kapula
- korijen đumbira
- korijen hrena
- prirodni nerafinirani jabučni ocat
Priprema lijeka: Ispunite čašu od 2 dl sa spomenutim biljkama, pa u čašu natočite ocat, da sve bude uronjeno u njega. Ostavite čašu sa sastojcima da stoji na tamnom mjestu barem dva do šest tjedana. Što duže stoji tonik će biti jači.
Ako želite veću količinu, predlažemo da iskoristite neku staklenku. Postupak je isti.
Čašu ili staklenku čuvajte zatvorenu dok tonik stoji na tamnom mjestu. Povremeno ga promućkajte, a po potrebi možete dodati još octa.
Cijeđenje gotovog tonika
Da bi procijedili tekućinu trebat će vam lanena krpa, ili eventualno sitna cjediljka od nehrđajućeg čelika.
Tonik možete pretočiti u manje staklenke ili staklenu bocu. Najbolje bi bilo da tonik čuvate u zatamnjenoj boci ili staklenci. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mjestu.
Upotreba i doziranje
Nakon što ste spremili tonik možete ga koristiti. Ako želite, ovaj tonik možete piti svakodnevno jer je dobar za probavu, jačanje imuniteta i općenito za zdravlje organizma.
Imajte na umu: Tonik je napravljen od jakih biljaka i začinskog bilja, pa će i okus biti jak. Potrudite se tijekom dana popiti i dovoljno vode.
Jedna rakijska čašica na dan će biti sasvim dovoljna doza. Nemojte da pretjerujete jer možete nadražiti želudac ili dovesti do nekih drugih zdravstvenih problema.
Ipak, ako se borite protiv infekcije ili prehlade možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.