Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Prirodne zamjene za aspirin

aspirin
Aspirin

Donosimo jako zanimljiv članak, u kojem ćemo spomenuti prirodne zamjene za dobro poznati lijek – Aspirin.

Mnogi od nas već na prvu pojavu glavobolje, bolova u mišićima i sličnih drugih posegnu za uzimanjem neke tablete. Nije to nužno i loša odluka, ali trebamo znati da često korištenje lijekova kao što je aspirin ili ibuprofen može imati i neke neželjene posljedice.

Da bi izbjeglu nuspojave, možda da isprobate djelovanje prirodnih preparata. Ovom prilikom ćemo spomenuti tek neke prirodne lijekove koji mogu da zamijene aspirin.

Aspirin

Prirodni lijekovi koje ćemo spomenuti u nastavku teksta mogu da umanje ili u potpunosti uklone bolove.

Prije nego krenemo sa predstavljanjem prirodnih rješenja, napisat ćemo neke moguće nuspojave uzimanja aspirina. Moguće neželjene posljedice su: žgaravica, mučnina, povraćanje, proljev, čir, krvarenje, astma, hiperaktivnost, gubitak sluha, vrtoglavica, mentalna konfuzija ili pretjerano znojenje. Ima ih još, ali ovo su najčešće.

Prirodne alternative za aspirin

Navest ćemo prirodne lijekove koji su učinkoviti i jako su dobra zamjena za aspirin.

Kurkuma u sebi sadrži elemente koji imaju snažna protuupalna svojstva. Znamo da je kurkuma začin, ali isto tako se već stoljećima koristi kao prirodni lijek protiv raznih upala. Kurkuma je tisućama godina poznata u istočnoj medicini, a sve se više koristi i u kod nas. Poznata je i kao ukusni začin, ali i jako dobar lijek.

Za razliku od dobro poznate kurkume, kratom je još uvijek kod nas slabo poznata biljka. Vjerujemo da će se i to promijeniti, posebno ako uzmemo u obzir ljekovite vrijednosti biljke. Kratom je biljka koja na prirodan način brzo i efikasno ublažava bol. Pored toga, ova biljka našem organizmu daje energiju i podiže raspoloženje. Zanimljivo je da se kratom koristi i kod odvikavanja od opijata, a mnogi su potvrdili da je efikasna na tom području.

Eterična ulja mogu da ublaže stres. Ako ih se koristi pravilno, ova ulja će nas opustiti i samim time dati jedan efekt koji može da zamijeni potrebu za uzimanjem aspirina.

Isiot je korijen koji jako podsjeća na đumbir. Zapravo i djeluje baš kao i đumbir. Dakle, jako je dobar protiv mučnine i upala. Kao i đumbir, te ima sjajne učinke na ljudsko zdravlje. Pročitajte članak o đumbiru, da saznate još neke prednosti korištenja tog korijena.

ZAKLJUČAK: Lijekovi će pomoći, no sa sobom mogu donijeti i negativne efekte. Zbog toga je dobro, prije uzimanja lijekova, posavjetovati se sa liječnikom.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...