Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ljekovita biljka

Prirodne metode uklanjanja kurjeg oka

Mnogi od nas su nekada imali problema sa kurjim okom. Evo par metoda, kako da se riješite kurjeg oka uz pomoć prirodnih lijekova i metoda liječenja.

Pročitajte malo na temu kurje oko, i saznajte koji su prirodni lijekovi dobri za liječenje ove pojave.

Kurje oko možete liječiti uz pomoć limuna. Sve što trebate da uradite jeste da pomoću zavoja omotate krišku limuna na mjesto kurjeg oka. To uradite pred spavanje, i ostavite limun da djeluje preko noći. Sljedećeg jutra skinite zavoj i limun, te na večer ponovite postupak sa novim, svježim limunom i zavojem. Sve ponavljajte dok kurje oko ne nestane.

Kurje oko možete liječiti i uz pomoć ulja. Istrljajte mjesto na kojem je kurje oko sa nekoliko kapi limunovog ulja, a onda to mjesto prekrijte ljepljivom trakom. Čuvajte tako oko 20 minuta, i to ponavljajte svaki dan kroz period od jedan do dva tjedna. Kurje oko će nestati.

Protiv kurjeg oka dobar je i ovaj prirodni lijek. Kombinacija rotkve i hrena jako uspješno uklanja kurje oko. Uzmite po tri žlice ribane rotkve i korijena hrena. Stavite tu smjesu na platno i privijte na kurje oko. Prije nego stavite tu smjesu na kurje oko, valjalo bi da ga namažete uljem. Oblog se čuva na bolnom mjestu ujutro i na večer po dva sata.

Kurje oko možete liječiti pomoću češnjaka i octa. Da bi na taj način liječiti kurje oko potrebno je da uzmete 2 žlice sitno sjeckanog češnjaka i isto toliko vinskog octa. Dobro promiješajte češnjak i ocat i dobivenu smjesu stavite na kurje oko. Oblog od češnjaka i octa se stavlja 2 puta dnevno po 2 sata.

Pored gore spomenutih metoda liječenja kurjeg oka prirodnim lijekovima, postoji još jedna. Slično gore spomenutoj metodi, u ovom slučaju se koristi crveni luk i ocat. Uzmite glavicu crvenog luka, isjeckajte na sitno i pomiješajte sa istom količinom vinskog octa. Smjesu stavite na kurje oko, a oblog stavljajte dva puta dnevno po 2 sata. Tretmani traju 3 dana.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...