Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Prirodna maska protiv akni – Sami je napravite

Sami sebi napravite prirodnu masku protiv akni. Odlična je, odnosno jako efikasna i sigurno će pomoći da akne nestanu.

Sastojci ove maske su dostupni svima, a neke od njih ste možda već i koristili samostalno jer ste čuli da dobro djeluju protiv akni.

Med, koji se koristi za pripremu ove maske je dosta popularan prirodni lijek, a u ovoj kombinaciji samo će te pojačati efikasnost liječenja. On će hidrirati kožu, sačuvati mekoću kože i optimalnu hidrataciju.

Jako je dobar jer djeluje antiseptično i protiv bakterija koje se nalaze na površini kože i mogu da izazovu probleme nakon uklanjanja akni. Med će spriječiti pojavu crvenila, koje se može pojaviti nakon tretiranja akni.

Jabučni ocat je još jedan važan prirodni sastojak ove maske protiv akni. Zbog spojeva koji se nalaze u octu, ova maska lakše prodire u pore, a jabučni ocat pomaže sačuvati prirodni pH kože.

U nastavku ćemo napisati jako zanimljiv recept, sa sami sebi napravite masku koja uklanja akne sa lica.

Sastojci koji će vam biti potrebni su: jabučni ocat, zeleni čaj, domaći med i šećer. Od pribora će vam biti dovoljno jedna čajna žličica i jedna staklena zdjelica u kojoj će te sve dobro pomiješati.

Postupak pripreme ove maske je jako jednostavan, pa evo kratkih uputa.

Jednu čajnu žličicu jabučnog octa stavite u staklenu zdjelicu. Tome dodajte dvije žličice zelenog čaja, i nakon toga pet žličica šećera.

>> Protiv akni uz pomoć prirodnih lijekova

Kao posljednji dodatak, u sve to dodajte jednu žličicu meda, i lagano promiješajte da se svi sastojci sjedine. To je to, dobili ste odličnu masku koja efikasno uklanja akne sa lica.

Kako se ova maska koristi? Jednostavno, uz pomoć pamuka nanesite po licu tanki sloj. Masirajte površinu par minuta, da maska prodre ispod same površine kože. Nakon 10 minuta isperite hladnom vodom.

>> Uklonite akne na ovaj način…

Ovu masku za ljepotu vašeg lica koristite jednom ili dva puta tjedno.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...