Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Povišen kolesterol u krvi može zadati mnoge probleme sa zdravljem

Mnogi ne znaju ali čak i malo povišen kolesterol u srednjim godinama može u znatnoj mjeri da poveća rizik od srčanih oboljenja.

Osobe u starijoj dobi, prvenstveno oni iznad 35 godina, a koji imaju blago povišenu razinu kolesterola trebaju paziti na svoje zdravlje jer su posebno izloženi riziku od srčanih oboljenja.

Osim starijih ljudi naravno, kolesterol prijeti svima. Uvijek gledajte da jedete zdravo, da se krećete ili radite blage vježbe svakodnevno.

Iako je povišeni kolesterol zabilježen kod velikog broja ljudi, neće svaka osoba uzimati lijekove i biti na terapiji. Da bi se razina kolesterola smanjila, sasvim dovoljan korak u liječenju može biti zdrava prehrana i aktivniji fizički izazovi tijekom dana. Ne mislimo ovdje na neke jake tjelovježbe i odlazak u teretanu, ali lagana šetnja, malo trčanja svakako će biti od pomoći.

Prevelike naslage masnoća u krvi mogu prouzrokovati postupno taloženje masnih tvari na stjenkama krvnih žila, a to znači da će se žile suziti i javlja se otežani protok krvi. Sve to dovodi do slabije opskrbe kisikom svih vitalnih organa u ljudskom tijelu. Ako se naslage pojave u velikoj mjeri dolazi do srčanih bolova, odnosno angine pectoris. Vjerojatnost za srčani ili moždani udar je jako velika.

Osim zdrave prehrane i tjelovježbi, iskoristit ćemo ovu priliku i predstaviti jedan prirodni lijek koji će smanjiti razinu kolesterola. Ako znate da imate povišen kolesterol u krvi, ovo je možda pravi lijek za vas.

Prirodni lijek za povišen kolesterol – U nastavku je recept i upute o korištenju

Kura liječenja traje tri tjedna, bez prekida. Nakon tri tjedna trebate napraviti pauzu od 8 dana, pa ponoviti kuru.

Da bi pripremili sebi ovaj lijek pripremite sljedeće sastojke: 30 komada česmi bijelog luka, 5 komada limuna i jedna litra vode.

Prije nego sve sastojke pomiješate, očistite češnjak, a plod limuna operite u hladnoj vodi. Koristite domaći limun koji nije prskan, jer za ovaj lijek koristite i koru limuna. Narežite limun na manje komade, pomiješajte ga sa narezanim češnjakom i sve dobro usitnite u blenderu ili mašini za mljevenje mesa.

Stavite smjesu u posudu te ju zalijte litrom vode. Sastojke kuhajte tek toliko dok voda proključa.

Nakon toga ocijedite sadržaj, a vodu pretočite dok je vruća u odgovarajuće boce. Boce ostavite bez čepa dok se tekućina u njima ne ohladi. Kada se sadržaj u bocama ohladi, začepite boce i ostavite ih u frižideru da stoje.

Ovaj lijek se pije jednom dnevno po pola decilitra, prije ili poslije glavnog obroka. Tretman traje tri tjedna, bez prekida, nakon čega se pravi pauza od 8 dana, te se sve ponovi još jednom. Lijek se pije jednom u godinu dana.

Postoje još mnogi prirodni lijekovi za kolesterol, i to jako učinkoviti. Ako vam se iz nekog razloga ne pije lijek koji smo spomenuli, možda da isprobate ciklu, ili neki drugi.

Za pripremu prirodnog lijeka od cikle slijedite ovaj link. Cikla je jako dobra biljka za krvnu sliku inače, pa možda bolje isprobati sa tim sastojkom, i na taj način popraviti krvnu sliku.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...