Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Polako stiže sezona odmora – Najbolji lijek protiv stresa

Znamo svi da stres jako loše utječe na zdravlje općenito, a kao najbolji lijek protiv stresa, većina će predložiti odmor.

Kada pričamo o odmoru, onda mislimo na bijeg od svakodnevice koja nas okupira, te kao posljedicu ima negativan utjecaj na naše zdravstveno stanje. Da bi uradili neki godišnji balans, između posla, zdravlja i zasluženog odmora, svakako sebi trebamo priuštiti, barem onaj minimalni, sedmodnevni godišnji odmor u mjestu po našem izboru.

Kada pričamo o godišnjem odmoru, onda mislimo na odmor koji ima za cilj da vas opusti, riješi svakodnevnih briga te vam pruži ono najbolje, za tijelo i dušu.

Prije nego se uputite na željenu destinaciju, jako je važno da završite sve započete radne obveze, da bi odmor proveli bez razmišljanja o poslu, ili nekim poslovnim obvezama. Potrudite se sa sobom ponijeti samo one slatke brige… vezane za uživanje u zasluženom godišnjem odmoru.

Za naše podneblje, logika nam nalaže da ljetujemo na moru, a to nije nimalo loše. Dok mnogi drugi trebaju prevaliti ogromne udaljenosti, da bi došli na Jadran, mi u najgorem slučaju trebamo provesti tek par sati za volanom da bi došli na željeno odredište. Osim toga, more jako dobro djeluje na naš organizam, i zdravlje u cijelosti, pa je to jako dobar razlog za posjetiti neku od plaža na Jadranu.

Ako ste u mogućnosti, svakako se na odmor uputite sa obitelji ili dobrim prijateljima. Ipak je najbolje slobodno vrijeme provesti sa dragim osobama. Pronađite sebi odgovarajuće mjesto na moru, spakirajte se i krenite lagano uz pjesmu, smijeh i zabavu.

Posvetite svoje slobodno vrijeme sebi, i dragim osobama. To je odličan recept za zdravlje te savršena prilika da osvježite zajedničke uspomene s vama dragim ljudima. Ne treba dodatno naglašavati, kako će vas kvalitetan odmor riješiti mnogih briga i tako dodatno, u pozitivnom smislu, djelovati na vaše zdravlje, i zdravlje osoba koje odmaraju s vama.

Da bi odmor započeo onako kako ste zamislili potrudite se pronaći ono pravo mjesto za vas. Barem je danas lako rezervirati putem interneta, pa se potrudite da to uradite na vrijeme, dok gužve nisu krenule, čime sebi dajete veći izbor mogućih destinacija. Dobro se informirajte o sadržajima, određenog mjesta, i odaberite sebi ono što vam najbolje odgovara.

Odmor će svima dobro doći, jer odmor sprječava mnoge bolesti i svađe s prijateljima i drugim ljudima oko vas. Ne dopustite da vas stres savlada, i da budete negativna osoba. Oslobodite se toga, i uživajte u životu.

Stres ostavite kod kuće, a kada se vratite izbacite ga u potpunosti. Nevažno koliko se trudili, naporno radili i živjeli ovim ubrzanim tempom, svi imamo potrebu nekada predahnuti, i počastiti se dobrim i kvalitetnim odmorom. Već smo spomenuli mnoge prednosti odmora, kako zdravstvene tako i društvene, stoga ne oklijevajte. Rezervirajte sebi mjesto pod suncem, negdje na pjeskovitoj plaži, uz zvuke valova, i na taj način izbacite iz sebe sve ono negativno što se nakupilo tijekom godine.

Ako još ne znate gdje otići na more, potražite neke destinacije na internetu. Vjerujemo da će te pronaći nešto za sebe. Želimo vam lijep odmor, pun smijeha i druženja sa dragim i dobrim ljudima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...