Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Lifestyle

Pogledajte što jedu nutricionisti

Nutricionistma je posao provjeravati hranu, a sami su upoznati s pregršt informacija o tome koja je hrana dobra za nas a koja nije. No, potrebno je primijeniti to znanje u vlastitoj prehrani da bi ono urodilo plodom.

Donosimo neke od tipičnih obroka vodećih nutricionista.

Doručak – Deborah Enos iz Seattlea za prvi obrok u danu najčešće izabire kajganu s dvije kriške slanine, luk i špinat. Kaže da voli takav obrok zbog visokog sadržaja proteina u jajima, što joj daje energiju barem za prva četiri sata radnog dana. Ističe i da folna kiselina te vlakna iz špinata daju osjećaj sitosti tako da ne mora ručati prije podneva te se može bolje usredotočiti na svoje radne zadatke.

Heather Mangieri, američka konzultantica za prehranu i glasnogovornica Akademije za prehranu, za doručak često jede pahuljice s pola banane, žličicom oraha te popije obrano mlijeko. Ističe da pahuljice daju puno željeza, a mlijeko kalcija. Zatim, okus i tekstura oraha izvršno paše uz ostale namirnice, a cijeli taj doručak je iznimno hranjiv, baš onakav kakav treba i biti.

Ručak – Spomenuta nutricionistica za ručak voli puretinu s grahom i drugim povrćem te voćem za desert. “Veliki sam ljubitelj takvog obroka jer mi daje energiju za čitavi dan. Puretina i grah se odlično slažu s rajčicom i paprikom”.

Andrea Giancoli za najobilniji obrok u danu konzumira pečeni losos s brokulom i kvinojom. “Losos je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, kvinoja je cjelovita žitarica, a povrće mi daje vlakna, vitamin C i kalcij.

Za užinu izabire kokice s maslinovim uljem jer se radi o cjelovitoj žitarici, a maslinovo je jedno od najzdravijih ulja, pogotovo ekstra djevičansko. Takav snack daje vrlo malo kalorija i masti što je vrlo važno.

Večera – Za ovaj obrok nutricionisti najčešće konzumiraju ribu ili voće. “Volim ribu i slatki krumpir za večeru.” Isto tako, česte su namirnice grah, razne bobice, orašasti plodovi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...