Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Parkinsonova bolest – Što je i kako se liječi alternativnom medicinom?

Ovu kroničnu moždanu bolest prvi je opisao James Parkinson po kojemu je i dobila ime. Uzrok bolesti je nepoznat, dok se nasljedno pojavljuje u malom broju slučajeva.

Parkinsonova bolest se pojavljuje uglavnom između 40. i 60. godine života, no nije pravilo.

Kada bolest nastupi, dolazi do promjena u određenim dijelovima sive tvari mozga, ali se promjene mogu zapaziti i na drugim dijelovima živčanog sistema. Najvažniji znak bolesti je drhtanje koje u početku zahvaća samo jednu stranu tijela, uglavnom ruku.

Kasnije se drhtanje proširuje na obje strane tijela, pa stradaju pokreti ruka, usne, vilice, glave i noga.

Ruke najjače drhte, a drugi važan znak bolesti je ukočenost koja je jednolično zahvatila mišiće i udove. Pri gibanju bolesnik drhti veoma malo ili uopće ne drhti. Kasnije bolesnik gubi sposobnost da zakorači, tapka na mjestu prije nego što pođe. Bolest se razvija postupno. U razvijenom stupnju javljaju se duševne promjene kao što je potištenost. U višoj fazi bolesnik je nepokretan zbog toga što su mu ukočeni mišići i zglobovi.

Liječenje Parkinsonove bolesti alternativnom medicinom

Odmah odbaciti cigarete, alkohol, suhomesnate proizvode i sve konzervirane prerađevine poput mesnih, voćnih i povrtnih konzervi. Obustaviti bilo koji fizički ili umni rad, kao i sve obaveze. U slučaju bolesti savjetuje se izbjegavati društvene skupove, a vrijeme provoditi što više na čistom zraku, po mogućnosti uz rijeku ili more.

Dnevno 3 puta prije i poslije jela piti po jedan decilitar umjerenog čaja od mješavine sljedećih ljekovitih trava: 20 grama vrbove kore, 20 grama cvjetova i listova vrijeska, 20 grama cvjetova crnog trna, 20 grama crne smrekove bobe, 20 grama cvjetova kunice i 20 grama korijena čička.

Pripremanje ljekovitog čaja: U jednu litru proključale vode staviti 10 grama mješavine trava i kuhati jednu minutu. Ohladiti poklopljeno i pretočiti u bocu. Umjesto vode piti umjereno pripremljen čaj od mješavine jednakih količina samljevene koštunice šipurike i maslinovih listova.

Hranu pripremati sa što manje soli i raskuhanu. Izbaciti biber, mljevenu papriku i masnoće životinjskog porijekla.

Dnevno treba jesti 3 puta po dvije do tri naribane jabuke s korom, zaslađene tek sa malo meda. Ukoliko se radi o bolesniku koji ujedno boluje od šećerne bolesti onda preporučujemo jabuke zasladiti šećerom za dijabetičare.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...