Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Ishrana

Parkinsonova bolest – Što je i kako se liječi alternativnom medicinom?

Ovu kroničnu moždanu bolest prvi je opisao James Parkinson po kojemu je i dobila ime. Uzrok bolesti je nepoznat, dok se nasljedno pojavljuje u malom broju slučajeva.

Parkinsonova bolest se pojavljuje uglavnom između 40. i 60. godine života, no nije pravilo.

Kada bolest nastupi, dolazi do promjena u određenim dijelovima sive tvari mozga, ali se promjene mogu zapaziti i na drugim dijelovima živčanog sistema. Najvažniji znak bolesti je drhtanje koje u početku zahvaća samo jednu stranu tijela, uglavnom ruku.

Kasnije se drhtanje proširuje na obje strane tijela, pa stradaju pokreti ruka, usne, vilice, glave i noga.

Ruke najjače drhte, a drugi važan znak bolesti je ukočenost koja je jednolično zahvatila mišiće i udove. Pri gibanju bolesnik drhti veoma malo ili uopće ne drhti. Kasnije bolesnik gubi sposobnost da zakorači, tapka na mjestu prije nego što pođe. Bolest se razvija postupno. U razvijenom stupnju javljaju se duševne promjene kao što je potištenost. U višoj fazi bolesnik je nepokretan zbog toga što su mu ukočeni mišići i zglobovi.

Liječenje Parkinsonove bolesti alternativnom medicinom

Odmah odbaciti cigarete, alkohol, suhomesnate proizvode i sve konzervirane prerađevine poput mesnih, voćnih i povrtnih konzervi. Obustaviti bilo koji fizički ili umni rad, kao i sve obaveze. U slučaju bolesti savjetuje se izbjegavati društvene skupove, a vrijeme provoditi što više na čistom zraku, po mogućnosti uz rijeku ili more.

Dnevno 3 puta prije i poslije jela piti po jedan decilitar umjerenog čaja od mješavine sljedećih ljekovitih trava: 20 grama vrbove kore, 20 grama cvjetova i listova vrijeska, 20 grama cvjetova crnog trna, 20 grama crne smrekove bobe, 20 grama cvjetova kunice i 20 grama korijena čička.

Pripremanje ljekovitog čaja: U jednu litru proključale vode staviti 10 grama mješavine trava i kuhati jednu minutu. Ohladiti poklopljeno i pretočiti u bocu. Umjesto vode piti umjereno pripremljen čaj od mješavine jednakih količina samljevene koštunice šipurike i maslinovih listova.

Hranu pripremati sa što manje soli i raskuhanu. Izbaciti biber, mljevenu papriku i masnoće životinjskog porijekla.

Dnevno treba jesti 3 puta po dvije do tri naribane jabuke s korom, zaslađene tek sa malo meda. Ukoliko se radi o bolesniku koji ujedno boluje od šećerne bolesti onda preporučujemo jabuke zasladiti šećerom za dijabetičare.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...