Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Oko će otkriti od čega bolujete!?

Za oči kažemo da su ogledalo duše, no one odražavaju tajanstvene procese u čovjekovu tijelu. Promatranjem šarenice oka mogu se s velikim uspjehom otkriti mnoge bolesti, prije nego što se pojave bilo kakvi drugi simptomi na tijelu!

Homeopatski liječnik Ignatz von Peczely uspio je za svaku bolest pronaći u šarenici oka određeni znak.

On se posvetio tom izuzetnom otkriću, iako su ga kolege proglašavale šarlatanom.

S vremenom je stvorio posebnu kartu šarenice, koja dijeli taj dio oka prema pojedinim dijelovima tijela i organa. Proučavanjem promjena na šarenici može se precizno ustanoviti koji je dio bolesnikova tijela obolio, odnosno radi li se o promjenama na srcu, plućima, leđima, žlijezdama ili o slabokrvnosti. Ova metoda otkrivanja bolesti nazvana je iridologija.

Početne nejasnoće i dijagnostičke neodređenosti svog učitelja njegovi su brojni učenici, a ponajprije Francuzi Fortier Bernoville i Leon Vanier, toliko raščistili da je iridologija ubrzo postala priznata metoda dijagnosticiranja i na sveučilištima. Zahvaljujući glasovitim liječnicima Ferrandizu iz Barcelone i Jansenu iz Kalifornije, proučavanje šarenice osobito je postalo popularno u Španjolskoj i SAD-u.

U Francuskoj je najveći ugled stekao dr. Robert Lipkowski iz Marseillea, koji je u tridesetak tisuća dijagnoza postigao izvanredne rezultate u čak 90 posto slučajeva. On je također izumio poseban mikroskop pomoću kojeg se može dobiti fotografija u boji, takozvan irisograf, na kojem se dobro vide sve promjene izazvane patološkim uzrocima.

Dijagnoza u šarenici oka – Što dakle, krije šarenica ljudskog oka? Da bi se to moglo ustanoviti napravljena je ‘topografska karta’ šarenice. Ona podsjeća na brojčanik sata. Njezinih 360 stupnjeva podijeljeno je na dijelove od po pet stupnjeva, a svaki dio tijela zauzima određen prostor. Tako, na primjer, promjene u onom dijelu kruga koji bi odgovarao brojci 10 na satu, signaliziraju na infekciju ili neko drugo oboljenje pluća.

No, za dijagnozu nije dovoljno samo znati koji dio ‘brojčanika’ odgovara određenom organu. Oboljenje pluća, na  primjer, može biti bezazlena upala, ali i teška infekcija, pa čak i tumor. Stoga točna dijagnoza ovisi o iskustvu i sposobnosti iridologa da čita poruke zjenice, uskog kružića uz njezin rub, zatim same strukture šarenice i izgleda njezinog vanjskog ruba.

Na početku proučavanja šarenice najprije se utvrdi dio tijela ili organ čije bolesno stanje liječnik ili terapeut namjerava dijagnosticirati, a zatim se određuje je li to tuberkulozna, kancerozna ili neka druga bolest. U toj fazi ispitivanja proučava se i odraz psihičkog stanja čovjeka, bilo njegova raspoloženja ili poremećaja duševne ravnoteže.

Jako je važna ujednačenost i homogenost boje šarenice. Naime, neujednačenost je najčešće znak patoloških smetnji u organizmu, a uočljivo različito obojeni odsječak šarenice pokazuje o kojem je dijelu tijela riječ. Općenito se smatra da blijeda šarenica svjedoči o pomanjkanju životne energije, bilo uslijed poodmaklih godina ili oboljenja većeg broja organa.

Boja šarenice u svom osnovnom tonu može biti plava, siva ili smeđa. Pored ovih osnovnih boja, postoji još i cijeli niz prijelaza, od svijetlo plave do tamno smeđe, gotovo crne obojenosti šarenice. Boja može biti čista i jednostavna ili pak nejasna i umrljana. Ukoliko je šarenica čistija i prema svom sastavu kompaktnija, utoliko je opće zdravstveno stanje bolje.

Izliječen ili zaliječen? Najveća zasluga iridologije je u tome što prema šarenici možemo utvrditi je li bolest doista izliječena ili je samo privremeno zaliječena. Ako se bolesnik liječi medikamentima kojima u sebe unosi velike količine kinina, kamfora, salicila, antipirina, arsena, joda, žive i drugih otrovnih sastojaka, što ih medicina danas u izobilju koristi pri liječenju, tada će znak koji u šarenici obilježava određenu bolest ostati i nakon prividnog ozdravljenja. No pored toga pojavit će se još i posebne mrlje koje potječu od medicinskih otrova!

Operacije, prijelomi kostiju i sve druge vrste tjelesnih povreda i rana očituju se crnim, manje ili više izraženim točkama, odnosno mrljama u određenom polju šarenice. Ako se nisu pojavile komplikacije, već su povrede dobro zarasle, oko ovih crnih mrlja ili točkica javljaju se bijele crte koje ih okružuju.

Određene informacije o stanju organizma prenosi i kružić koji šarenicu dijeli od bjeloočnice. Ako je on zatamnjen ili zamućen, pacijentova koža ne diše kako treba. Što se tiče izgleda šarenice, u zdrava čovjeka ona je pravilno zrakasta, poput žbica kotača bicikla. Ako su zrake ‘izvitoperene’, valovite poput ženske kose, osoba je sklona živčanim oboljenjima.

Boja i prsten – Točkice u obliku kratera signaliziraju teža organska oboljenja, posebno ako je cijela šarenica nalik paukovoj mreži s mnogo rupa. Specijalisti, međutim, pridaju veću važnost obojenosti šarenice nego drugim osobinama njezina izgleda. U pravilu, ako je neki dio bljeđi od okolice, to ukazuju na manje infekcije, a oni tamniji dijelovi znak su težih bolesti.

Dijagnostičari koriste i promatranje zjenice. Nepravilnost njezina oblika ukazuje na pritisak koji leđna moždina trpi od iskrivljenih kralježaka i kralježnice. Zjenica izdužena u smjeru nosa, znak je smetnji u dišnom sustavu, dok izobličenje u smjeru čela ukazuje na probleme s mišićima.

Najviše informacija može se dobiti iz zone šarenice oko same zjenice, to je onaj prsten koji se manje ili više zavrće prema unutarnjem dijelu oka. Boja te aureole ukazuje na stanje u predjelu želuca, a izgled njezina ruba odražava stanje vena u blizini srca, štitnjače i gušterače.

Kakav je to tajni mehanizam, koji poruke oboljelih organa i dijelova tijela prenosi toj malenoj šarenoj ‘krpici’ u oku? Kojom to ‘olovkom’ ucrtavamo ili opisujemo naše bolesti u vlastitim očima, još nije posve razjašnjeno. Stručnjaci pretpostavljaju kako se radi o, takozvanom neurooptičkom refleksu, povezanosti živčanih vlakana šarenice, kojih je oko pola milijuna i končića simptomatičnog živca, koji prenosi informacije o promjenama u tijelu.

Potpuni uvid u zdravlje mozga – Po mišljenju dr. Ferrandija, šarenica je ‘ekran’ mozga, organa u kojem se kao u nekom središnjem kompjutoru, sabiru podaci o svim procesima u organizmu. Koliko god bilo slikovito, ovo objašnjenje još nije potvrđeno ozbiljnim dokazima.

Dr. Lipkowski smatra kako se proučavanjem šarenice može pomoći i u ranom otkrivanju raka. Dok ova bolest još uvijek izmiče tradicionalnim dijagnostičkim metodama, zbog čega mnogi saznaju da su bolesni kad je već kasno za liječenje, iridolozi mogu otkriti trag kancerogenog procesa na samom njegovom početku. Naime, čim se u tijelu počne stvarati zloćudan tumor, rub šarenice poprima spužvast oblik, a u njezinu tkivu počinju se pojavljivati ‘rupice’ okružene kvrgavim zrncima, poput veoma umanjenih zrnaca papra.

No neki ljudi, tvrdi dr. Lipkowski, unatoč tome što u svom tijelu nose virus raka, ne moraju nikad oboljeti! Njihov obrambeni mehanizam jači je od mogućeg uzročnika oboljenja, što se također može utvrditi promatranjem šarenice oka. On vjeruje da su osobito otporni ljudi u koje se virus ‘usidrio’ u nekom organu ili dijelu tijela koji se ne napreže osobito, to jest, nije toliko oslabljen svakodnevnim aktivnostima da može postati zahvalno mjesto za bujanje kanceroznih stanica.

Ogledalo duše – U oku postoji nešto što se ne može posve objasniti, ali se može osjetiti. Zato se s pravom kaže kako su oči ogledalo duše. Nije u pitanju ni boja šarenice, ni veličina i oblik zjenice, a ni crte ni mrlje. Kroz pogled, jednostavno, zrači duša, srce i cijelo naše biće. Sve naše misli, cijeli naš karakter i najskriveniji osjećaji ogledaju se u našim očima.

Nikakvim kozmetičkim preparatima ne može se oživjeti ili izmijeniti pogled. Unutarnji plamen koji daje svijetlost očima i privlačnost pogleda ovisi od ljepote naše duše. Zlobne, neiskrene, zavidljive, pakosne i licemjerne osobe nikad neće u svojim očima imati onaj tajanstveni sjaj i ugodnu neodoljivost. Njihov pogled može biti izvježban i čvrst, on može i magijski djelovati, ali nikad u pozitivnom svijetlu. Njihov pogled je hladan, nemilosrdan i krut, ma koliko oči bile velike i izrazite, prenosi portal AlterTV.

Topao i blag pogled koji pozitivno zrači i djeluje na okolinu ostavlja posve drugi dojam. Dok se pod hladnim pogledom čovjek osjeća neugodno i pokušava ga se riješiti, pod toplim i privlačnim pogledom ima osjećaj sigurnosti, povjerenja i spokojstva. Ovi se dojmovi primaju i prerađuju u našem ‘šestom’, okultnom čulu, koje ima svoje sjedište u cijelom organizmu.

Zanimljive istine u šarenicama poznatih

Clark Gable – Na ‘devetom satu’ šarenice njegovog lijevog oka iridolog je otkrio mrljicu koja je ukazivala na koronarno oboljenje. Doista, nakon nekoliko kriza, uslijedio je fatalni infarkt.

Marilyn Monroe – Nepravilnost šarenice desnog oka, i to oko ‘5,30 i 6,40 sati’, kao i u području ‘dvanaestog sata’, odražavale su snažnu sklonost depresivnim stanjima i samoubojstvu. To je potvrdio i njezin tragičan kraj.

Liz Taylor – Dušnik (oko ‘tri sata’), kralježnica (‘3,30 sati’) i pluća (‘9 sati’) po iridologiji najugroženiji su dijelovi tijela poznate glumice. Ti nalazi potvrđeni su i drugim metodama.

Paul Newman – Ima gastritičke smetnje psihosomatskog tipa. Iridolozi su utvrdili da su te smetnje zabilježene na ‘dvanaestom i šestom satu’ šarenice.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...