Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Razno

Ogroman broj farmaceutskih preparata nema ni traga biljaka u sebi

Iako je na deklaraciji navedeno da je neki ljekoviti preparat napravljen na prirodnoj, biljnoj bazi, otkriveno je da u mnogo slučajeva to ipak nije točno.

Naravno, uvijek je dobro da sami uberemo, osušimo i pripremimo biljku za daljnju upotrebu u liječenju.

To je dobro ako smo vješti i poznajemo spomenuti postupak. Na žalost, nismo uvijek u mogućnosti to raditi, a kao dobra alternativa su prirodne ljekarne koje nude proizvode koje tražimo. Nećemo kazati da te proizvode treba izbjegavat, baš suprotno, ali trebamo biti svjesni da se na tržištu nalaze i proizvodi koji nemaju garantiranu kvalitetu, sastojke koji su navedeni te na kraju ni ljekovita svojstva zbog kojih smo se odlučili na kupovinu. Potrudite se uvijek odabrati provjereni proizvod, kupovati u registriranim prirodnim apotekama, koje nude proizvode sa jasno označenom deklaracijom.

Istraživanje je pokazalo da četiri od pet bočica dodataka prehrani u sebi nemaju ni traga od sastojka koji bi prema navodima proizvođača trebali sadržavati.

Riža, grahorice, kućno bilje, sve ćete to naći u dodacima prehrani, iako nije navedeno na deklaraciji, ali pitanje je hoćete li u njima naći i najmanji trag onoga što na njima piše.

Pokazalo je to veliko istraživanje provedeno u najvećim američkim trgovačkim lancima, u kojem se analizirao DNK svih sastojaka dodataka prehrani.

Kantarion bez kantariona

Tako je, primjerice, sredstvo protiv depresije GNC-a kojem bi glavni sastojak trebao biti kantarion, u sebi imao rižu, češnjak i tropske biljke, no ni traga kantariona.

Rezultati istraživanja su porazni. Četiri od pet bočica dodataka prehrani ne sadrže ni mrvicu biljaka koje su navedene na njihovim deklaracijama i zbog čijih ljekovitih svojstava ih ljudi i kupuju.

Glavni državni odvjetnik New Yorka Eric Schneiderman u utorak je poslao pisma trgovačkim lancima i zatražio da odmah zaustave prodaju lažnih dodataka prehrani te upozorio kako oni predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje kupaca, prenosi magazin.net.hr.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...