Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Odličan prirodni lijek protiv reume i bolesnih kostiju

Naučite kako da napravite kod kuće ljekovito ulje protiv reumatizma, i za liječenje bolesnih kostiju.

Osobe koje pate bolnih zglobova najbolje znaju kako bolovi u zglobovima mogu da budu neprijatni i mučni.

Zbog toga im predlažemo da isprobaju prirodni lijek za reumatizam koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava simptome bolesti.

Recept koji vam predstavljamo je prirodno sredstvo koje će vam pomoći u slučaju reumatskih bolova, a riječ je o ulju od ljute crvene paprike koje je jako efikasno u liječenju radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reumatizma i bolova u zglobovima.

Ulje od ljutih papričica širi krvne žile, povećava cirkulaciju krvi u površinskim dijelovima kože, pojačava metabolizam i povoljno djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa u koži.

Sastojci za pripremu ulja: 10 svježih crvenih ljutih papričica, 2 čaše maslinovog ulja i staklenka zapremine jedne litre.

Priprema: Operite paprike, isijecite stabljike i sameljite paprike u blenderu. Dobit će te otprilike jednu šalicu sitno isjeckane mješavine. Stavite mješavinu u čistu staklenku i prelijte uljem. Ostavite da stoji na tamnom mjestu. Nakon 7 dana procijedite sadržaj iz staklenke kroz čistu gazu.

Usitnjena paprika može da ostane u frižideru i da se koristi kao začin, a ulje utrljavajte u kožu.

Primjena lijeka: Kada počinjete sa primjenom ovog tretmana, utrljavajte ulje u kožu nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim dijelovima tijela. Nakon utrljavanja, navucite tople čarape, ako imate bolove u stopalima. Utoplite i druge dijelove tijela ovisno o mjestu koje vas boli. Nakon nanošenja ulja, osjetit će te zagrijavanje i peckanje na koži, ali to je podnošljivo, čak i prijatno, i ne izaziva opekotine.

Vremenom možete smanjiti učestalost primjene ulja. Nakon mjesec ili dva, postupak se može primjenjivati jednom tjedno, na primjer, ako ponekad osjetite bol u zglobovima zbog promjene vremenskih uvjeta. Čuvajte ulje na tamnom mjestu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Provjerite još i ovo

Kako liječiti

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...

Ljekovita biljka

Kurje oko u medicinskoj terminologiji je poznato kao clavus, a riječ je o jednom od najčešćih tegoba koje napadaju naša stopala i smetaju nam...

Recept

Naučite kako da sami otopite kamen u bubregu. Navest ćemo neke prirodne preparate koji jako dobro otapaju bubrežne kamence. Mnogo je poznatih prirodnih lijekova...

Ljekovita biljka

Svi mi koji pratimo tenis sigurno smo vidjeli mnogo tenisača kako u pauzi između gemova jedu bananu. Možda ste se do sada pitali zašto,...