Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Prirodni lijekovi

Odličan prirodni lijek protiv reume i bolesnih kostiju

Naučite kako da napravite kod kuće ljekovito ulje protiv reumatizma, i za liječenje bolesnih kostiju.

Osobe koje pate bolnih zglobova najbolje znaju kako bolovi u zglobovima mogu da budu neprijatni i mučni.

Zbog toga im predlažemo da isprobaju prirodni lijek za reumatizam koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava simptome bolesti.

Recept koji vam predstavljamo je prirodno sredstvo koje će vam pomoći u slučaju reumatskih bolova, a riječ je o ulju od ljute crvene paprike koje je jako efikasno u liječenju radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reumatizma i bolova u zglobovima.

Ulje od ljutih papričica širi krvne žile, povećava cirkulaciju krvi u površinskim dijelovima kože, pojačava metabolizam i povoljno djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa u koži.

Sastojci za pripremu ulja: 10 svježih crvenih ljutih papričica, 2 čaše maslinovog ulja i staklenka zapremine jedne litre.

Priprema: Operite paprike, isijecite stabljike i sameljite paprike u blenderu. Dobit će te otprilike jednu šalicu sitno isjeckane mješavine. Stavite mješavinu u čistu staklenku i prelijte uljem. Ostavite da stoji na tamnom mjestu. Nakon 7 dana procijedite sadržaj iz staklenke kroz čistu gazu.

Usitnjena paprika može da ostane u frižideru i da se koristi kao začin, a ulje utrljavajte u kožu.

Primjena lijeka: Kada počinjete sa primjenom ovog tretmana, utrljavajte ulje u kožu nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim dijelovima tijela. Nakon utrljavanja, navucite tople čarape, ako imate bolove u stopalima. Utoplite i druge dijelove tijela ovisno o mjestu koje vas boli. Nakon nanošenja ulja, osjetit će te zagrijavanje i peckanje na koži, ali to je podnošljivo, čak i prijatno, i ne izaziva opekotine.

Vremenom možete smanjiti učestalost primjene ulja. Nakon mjesec ili dva, postupak se može primjenjivati jednom tjedno, na primjer, ako ponekad osjetite bol u zglobovima zbog promjene vremenskih uvjeta. Čuvajte ulje na tamnom mjestu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...