Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Obnavljanje jetre i liječenje prirodnim lijekovima

Jetra je jako važan organ za naše zdravlje, a ima tešku funkciju zbog čega jako puno trpi. To je dovoljan razlog, da iako nemate problema s jetrom, uradite čišćenje organizma s vremena na vrijeme.

Kako je jetra organ koji se obnavlja, trebamo učiniti sve da jetru čuvamo zdravom i ne dopustimo da strada toliko da to dovede do raznih drugih zdravstvenih problema.

Uradite dobro za sebe i za vašu jetru. Pročitajte neke savjete kako da očuvate jetru, i zdravlje organizma općenito.

Sve navedeno u ovom članku možete provesti, i bilo bi preporučljivo i kod zdrave jetre da bi vaša jetra i kompletan organizam što bolje funkcionirali.

Stvari za koje se zna da štete jetri, i koje bi svakako trebali svesti na što manju moguću mjeru su masno, preslano, previše slatko, previše kiselo, alkohol kao i gazirana pića. Kroz naš razvoj i rast, jetra sve to trpi, ali ipak nakon nekog vremena u kojem se unose i mnoge štetne tvari, taj organ se umori i počne popuštati. Kada jetra popusti, osjetimo posljedice i na drugim organima, a sve to jako ozbiljno ugrožava naše zdravlje i život.

Da bi osvježili, očistili i regenerirali, odnosno obnovili svoju jetru potrebno je uraditi dolje opisane tretmane.

Samo da odmah napomenemo da u oporavku jetre treba biti uporan i karakteran, to je proces koji traje te je jako važno sprovesti ga kvalitetno od početka do kraja.

Čaj od krumpirove ljuske može da pomogne u regeneraciji jetre. Uzmite jednu šaku krumpirove ljuske, ljusku od sirovog krumpira. Prije skidanja ljuske krumpir dobro operite. Kuhajte ljusku 2 do 4 minute u dva i pol decilitra vode. Ako vam čaj prija i ugodan je, to znači da vam je i potreban.

Svaki dan popijte barem pola litre svježe surutke. Pijte po nekom rasporedu, recimo ujutro prije svega popijte prvi decilitar, a kasnije tijekom dana u od prilike jednakim razmacima ostatak al ne naglo, nego polako po nekoliko gutljaja. Vaša jetra će biti očišćena od bilo čega. Sirutka mora biti prirodna bez ikakvih konzervansa. Surutku možete i sami pripremiti, a ukoliko ne znate kako onda sebi nabavite provjereno domaću surutku.

Ako tražite još načina kako da očistite jetru pročitajte članak Hrana koja čisti organizam i pomaže jetri.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...

Kako liječiti

Pitate se može li se upala pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte...