Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Obnavljanje jetre i liječenje prirodnim lijekovima

Jetra je jako važan organ za naše zdravlje, a ima tešku funkciju zbog čega jako puno trpi. To je dovoljan razlog, da iako nemate problema s jetrom, uradite čišćenje organizma s vremena na vrijeme.

Kako je jetra organ koji se obnavlja, trebamo učiniti sve da jetru čuvamo zdravom i ne dopustimo da strada toliko da to dovede do raznih drugih zdravstvenih problema.

Uradite dobro za sebe i za vašu jetru. Pročitajte neke savjete kako da očuvate jetru, i zdravlje organizma općenito.

Sve navedeno u ovom članku možete provesti, i bilo bi preporučljivo i kod zdrave jetre da bi vaša jetra i kompletan organizam što bolje funkcionirali.

Stvari za koje se zna da štete jetri, i koje bi svakako trebali svesti na što manju moguću mjeru su masno, preslano, previše slatko, previše kiselo, alkohol kao i gazirana pića. Kroz naš razvoj i rast, jetra sve to trpi, ali ipak nakon nekog vremena u kojem se unose i mnoge štetne tvari, taj organ se umori i počne popuštati. Kada jetra popusti, osjetimo posljedice i na drugim organima, a sve to jako ozbiljno ugrožava naše zdravlje i život.

Da bi osvježili, očistili i regenerirali, odnosno obnovili svoju jetru potrebno je uraditi dolje opisane tretmane.

Samo da odmah napomenemo da u oporavku jetre treba biti uporan i karakteran, to je proces koji traje te je jako važno sprovesti ga kvalitetno od početka do kraja.

Čaj od krumpirove ljuske može da pomogne u regeneraciji jetre. Uzmite jednu šaku krumpirove ljuske, ljusku od sirovog krumpira. Prije skidanja ljuske krumpir dobro operite. Kuhajte ljusku 2 do 4 minute u dva i pol decilitra vode. Ako vam čaj prija i ugodan je, to znači da vam je i potreban.

Svaki dan popijte barem pola litre svježe surutke. Pijte po nekom rasporedu, recimo ujutro prije svega popijte prvi decilitar, a kasnije tijekom dana u od prilike jednakim razmacima ostatak al ne naglo, nego polako po nekoliko gutljaja. Vaša jetra će biti očišćena od bilo čega. Sirutka mora biti prirodna bez ikakvih konzervansa. Surutku možete i sami pripremiti, a ukoliko ne znate kako onda sebi nabavite provjereno domaću surutku.

Ako tražite još načina kako da očistite jetru pročitajte članak Hrana koja čisti organizam i pomaže jetri.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...