Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Savjeti i Trikovi

Obavezna higijenska pravila za svaku ženu

Kao što svaka žena brine o njezi i uljepšavanju lica, jednako bi trebala paziti i na higijenu svojeg intimnog područja. Postoji velika šansa da se bar jednog od ovih sedam pravila dosad niste pridržavali, pa da vas napomenemo.

Nemojte koristiti jake sapune ili dezinficirajuća sredstva za njegu intimnih dijelova tijela – Jaki sastojci sapuna ili čistilica za intimno područje eliminiraju dobre bakterije koje se nalaze na tom području pa vas ostavljaju na milost i nemilost infekcijama. Oni uz to mogu utjecati na vašu pH razinu intimnog područja, što nije dobro. Zbog toga je najbolje koristiti pH balansiran losion kako bi dobre bakterije ostale netaknute i kako bi spriječili bilo koji oblik gljivične infekcije.

Pazite da vam je intimno područje uvijek suho – Vaše intimno područje ne samo da treba biti čisto, nego mora ostati i suho. Nakon svakog posjeta zahodu ili pranja, svakako pazite da tapkajući s krpicom ili ručnikom dobro osušite navedeno područje. Vlaga na intimnom području pogodna je za razvoj raznih štetnih bakterija.

Nosite pamučno donje rublje koje nije jako usko – Većina odjeće i donjeg rublja ne dopušta veliku cirkulaciju zraka, zbog čega ovo područje postaje idealno područje za infekcije. Pazite da vam je onda barem rublje od 100 posto pamuka. A kad idete na spavanje ubacite se u široku pidžamu i dozvolite vašem tijelu da diše.

Brišite se od naprijed prema natrag – Zapamtite jednom i zauvijek, nakon nužde briše se od naprijed prema otraga.

Redovito mijenjajte higijenske uloške – Tijekom menstruacije pripazite da uloške i tampone redovito mijenjate. Također, ne preporučuje se korištenje dnevnih uložaka, osim ako ne očekujete menstruaciju, za apsorpciju iscjetka.

Pijte puno vode – Što više tekućine unosite, to će se bolje vaše tijelo rješavati toksina.

Pazite na prehranu – Vaša prehrana ima vitalnu ulogu u osiguravanju spolnog zdravlja. Pijte sok od brusnice i vodu, te jedite jogurte, ne samo kako bi izbjegli gljivičnu infekciju, nego i kako bi si pomogli u eventualnom liječenju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Sport

Jedan od najvažnijih organa u našem tijelu je srce. Srce djeluje kao pumpa koja pumpa krv po tijelu i opskrbljuje ga kisikom i hranjivim...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...