Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Kako liječiti

Neki jako efikasni prirodni lijekovi protiv glavobolje

Iako znamo da su prirodni lijekovi puno bolji od kemijskih preparata, svaki put kada nas zaboli glava učinimo isto, popijemo analgetik.

Međutim, naši stari su primjenjivali prirodne metode za ublažavanje glavobolje, i to jako efikasne prirodne metode možemo reći.

Vjerujte, takav način liječenja puno je zdraviji i efikasniji, pa treba uvijek prirodi dati prednost nad konvencionalnim, kada je to moguće naravno.

Saznajte koji su to prirodni načini za liječenje glavobolje koje i danas možete primijeniti prije nego što se odlučite otići u apoteku.

Topla kupka djeluje opuštajuće i dobra je protiv glavobolje. Ukoliko osjetite da vas boli glava, koristiti će vam topla kupka. Ako ste u gužvi i nemate toliko vremena da se zavalite u kadu, onda barem namočite noge u toplu vodu na petnaestak minuta. Ukoliko vas boli glava zbog emocionalnog napora ili ste umorni zbog posla, ova metoda biti će itekako učinkovita. Lakši oblik glavobolje, javlja se kao posljedica uznemirenosti i zabrinutosti. Baš zbog toga je važno da se opustite i smirite. Da bi se bolje opustili, u toplu kupku ulijte malo ulja od lavande jer je ova biljka nezamjenjiva u takvim situacijama. Ona uklanja napetost koja se javlja iznutra, opušta mišiće, krv brže odlazi u mozak i glavobolja prestaje.

Češnjak liječi i glavobolju? Nasjeckajte nekoliko glavica bijelog luka i smjesu držite na sljepoočicama nekoliko minuta. Pored toga što se češnjak pokazao kao dobar lijek za neke druge bolesti, ovaj prirodni lijek je jako dobro rješenje i za glavobolju.

Masaža dobro djeluje – Glavobolju možete ukloniti i masažom. Dovoljno je da vas netko izmasira desetak minuta. Pokreti moraju biti lagani i ne smiju se prekidati. Glava se ne smije jako pritiskati. Najveću pažnju, tijekom masiranja potrebno je obratiti na područje između očiju.

Kupus može liječiti glavobolju jako dobro. Uzmite veći list kupusa, dobro ga zgnječite da pusti sok i prislonite na čelo i sljepoočnice. Pored kupusnog lista kao obloga, možete koristiti i sok od kupusa također smiruje bol.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...