Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

alternativa.hr

Zdravlje i ljepota

Naučite ukloniti bradavice prirodnim putem

bradavice
Bradavice po rukama

Bradavice su neugodne, i neugledne izrasline koje mnogi dobiju po tijelu. Riječ je o virusnim oboljenjima na koži, koja često nisu opasna, ali opet su neugodna i želimo ih ukloniti.

Ako želimo u kratkim crtama opisati bradavicu, reći ćemo da je bradavica neugodna kožna izraslina koja nam u najmanju ruku smeta.

Bradavice po rukama

Prirodni lijek za bradavice

Napisat ćemo neke savjete, da sami pokušate ukloniti bradavice. Ako ne bude dovoljno, pročitajte već prije napisani članak na ovu temu – Prirodni lijek za bradavice i još jedan članak – Mlijeko smokve uklanja bradavice.

Mnogi su uspješno uklonili bradavice sokom od drveta jasena. Potrebno je uzeti komad svježeg drveta jasena i staviti ga u vatru da gori. Sok koji izlazi iz komada drveta treba namazati preko bradavica. Ponovite i više dana, ako ne djeluje isti tren. Kroz kraće vrijeme bradavice bi trebale nestati.

Dobar je i sok od svježe preslice. Namočite pamuk u sok preslice i pomoću njega nanesite na bradavice. I ovaj postupak ponovite par dana. Vjerujemo da će mnogima pomoći.

Maslačak se također pokazao kao dobar lijek protiv bradavica. Zapravo je mlijeko maslačka dobro za uklanjanje bradavica. Prelomite stabljiku i mlijeko maslačka kapnite na bradavicu. Ponavljajte više puta na dan, kroz period od par dana.

Sličan sok se javlja i kada uberete plod smokve. Sok koji smokva pusti kada se prelomi stavite na bradavice i ponavljajte baš kao i sa mlijekom od maslačka.

Provjerite još i ovo

Zdravlje i ljepota

Jetra je centar metabolizma svakog čovjeka i drugi po redu najveći unutarnji organ. Njena glavna funkcija je izmjena tvari u organizmu, što je čini...

Zdravlje i ljepota

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), komentirao je moguće scenarije oko koronavirusa u Hrvatskoj, ali i u svijetu. I pritom je...

Zdravlje i ljepota

Rivanol ili etakridni laktat je aromatično organsko jedinjenje bazirano na akridinu. Narandžasto-žute je boje i ima opor i jak miris. Rastvoren u vodi najčešće...

Zdravlje i ljepota

U posljednjih 6 dana zabilježeno je 21 novi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a od toga u jučerašnjem danu zabilježeno je njih 11. To je...